Chiar acum: 20.000 români se roagă împreună, zi şi noapte, la Mănăstirea Nicula!

Chiar acum: 20.000 români se roagă împreună, zi şi noapte, la Mănăstirea Nicula!
Foto: Captură video

Cel mai mare pelerinaj al verii: marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului este prilej de pelerinaj pentru mulţi români ortodocşi.

Zeci de mii credincioşi sunt prezenţi, chiar acum, la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.

Până la miezul nopţii întreaga zonă răsuna în acordurile Prohodului Maicii Domnului; a urmat   slujba şi procesiunea icoanei.   Rugăciunile privegherii au continut până în zori.

Rugăciuni colective, zi şi noapte!

Românii sosiţi din toate colţurile ţării sau chiar de peste hotare la mănăstirea Nicula s-au rugat împreună pentru iertarea păcatelor şi vremuri mai bune: 20.000 oameni s-au rugat alături de preoţi şi călugări toată noaptea.

Voluntarii transilvăneni au pregătit mii de porţii de mâncare pentru pelerinii care s-au ostenit să vină în Ardeal pentru a se ruga împreună.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă din biserică pentru închinarea pelerinilor

La Mănăstirea Nicula se află o icoană cu Maica Domnului pictată în anul 1681;  în 1699 a lăcrimat potrivit unor experți austrieci, care au examinat-o.

Credincioșii au venit încă de joi și s-au instalat fie cu corturile, fie în chirie în zonele apropiate pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului.

Tot aici, un număr de 25 preoți s-au pregătit pentru a primi pelerinii pentru săvârşirea Sfintelor Taine iar sjubele de duminică și luni  sunt ţinute chiar de Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului.

Urmăriți B1TV.ro și pe