Mii de credincioși au venit astăzi să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

Mii de credincioși au venit astăzi să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula
Foto: Captură video

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Este cel mai mare pelerinaj al verii. Procesiunea va începe la ora 12.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este importantă peste tot în lumea creștină, dar pentru transilvăneni are o profunzime aparte.

Zeci de mii de pelerini sunt așteptați astăzi la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, notează Antena3.

Oamenii se vor ruga aici până luni

Credincioșii spun că se roagă pentru sănătate, liniște și pace. Fiecare credincios are povestea sa și cu mare credința și evlavie se închină la icoană.

La mănăstire se găsește icoana pictată în anul 1681 și care în 1699 ar fi lăcrimat potrivit unor experți austrieci, care au examinat-o.

Oamenii se află pe teritoriu încă de joi și s-au instalat cu corturile sau în zonele apropiate și se roagă la icoana Maicii.

La Mănăstirea Nicula sunt pregătiți 25 de preoți pentru spovedanie și 3 preoți pentru împărtășanie, iar la sjuba de duminică și luni va participa Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ca în fiecare an se vor da sarmale credincioșilor

Procesiunea va începe de la ora 12, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula. Va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, și de PS Macarie, Episcop-vicar de Ruse.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică