Cifrele care ar putea anunța finalul pandemiei: Omicron se răspândește într-un ritm accelerat în România. Copiii, cei mai protejați

Cifrele care ar putea anunța finalul pandemiei: Omicron se răspândește într-un ritm accelerat în România. Copiii, cei mai protejați
Cursuri de protecție împotriva bombardamentelor, predate în școlile din Ucraina Foto: Taylor Wilcox, Unsplash.com

Medicii confirmă: varianta Omicron se răspândește extrem de rapid. Printre doctorii români care a vorbit pe marginea acest subiect se numără pediatrul Mihai Craiu.

Virusul se transmite într-un ritm accelerat, inclusiv la copii, care sunt mult mai rezistenți în fața unei eventuale forme mai grave a bolii.

„E posibil să avem o creștere spectaculoasă a numărului de cazuri în rândul copiilor. Suntem plini! La noi la Urgență, azi noapte, din cele 100 de teste rapide, un sfert au fost pozitive. Suntem plini, ce să zic”, a declarat dr. Mihai Craiu, potrivit Click.

În prezent, cifrele COVID se îndreaptă vertiginos către cele specifice gripei sezoniere. Dintre cei 25 de minori confirmați, doar doi au fost internați. Este vorba despre doi sugari. De asemenea, dr. Anca Drăgulescu, medic primar pediatru la Institutul „Matei Balș”, a asigurat că majoritatea copiilor nu au simptome, iar alții au cel mult, forme ușoare.

„Avem un număr restrâns face forme medii sau severe, dar nu e de neglijat”, a precizat medicul.

La Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, doar 16 copii sunt internați. Dintre aceștia, trei la ATI, pacienți care suferă și de alte boli grave, potrivit medicului Alexandru Ulic.

În rândul copiilor, bebelușii ar fi cei mai expuși la o formă simptomatică a bolii, cu febră, dureri în gât, tuse și vărsături.

Marea Britanie, Spania și Suedia nu mai fug de virus

Răspândirea rapidă a variantei Omicron este privită cu mare deschidere de specialiști. Marea Britanie, Spania și Suedia au anunțat deja eliminarea totală a restricțiilor. De asemenea, reprezentanții Guvernului României se așteaptă ca SARS-COV să ajungă o boală precum gripa din punct de vedere al pericolului pentru sănătate.

Potrivit INS, 74,7% dintre secvențierile făcute în ultima săptămână sunt cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina