Cine este Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu demisă din fruntea Spitalului Universitar. Controversele care o înconjoară

Cine este Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu demisă din fruntea Spitalului Universitar. Controversele care o înconjoară

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, a fost demisă de ministrul Sănătății după ce în unitatea spitalicească a izbucnit un focar de coronavirus.

Adriana Nica, iubita lui Oprescu, acuzată de neglijență în serviciu în plină pandemie de COVID-19

Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului acuzat de mai multe fapte de corupție, nu ar fi respectat protocoalele și nu a luat măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical, arata Corpul de Control al Ministerul Sănătății într-un raport întocmit la Spitalul Universitar din Capitală.

Mai exact, autoritățile care au verificat situașia de la Spitalul Univeristar au specificat în nota respectivă că, în cursul anchetei epidemiologice făcută în data de 21 martie, în unitatea medicală fuseseră luate măsuri abia după ce a fost confirmată infectarea pacienţilor cu noul virus.

Amintim că ancheta Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii a demarat după ce un pacient al spitalului Universitar a fost depistat ca fiind purtător al virusului care face ravagii în toată lumea.

Acesta nu călătorise în nicio ţară în ultimele două săptămâni şi fusese internat cu mai mulţi pacienţi în salon.

După întocmirea raportului, locul iubitei lui Sorin Oprescu a fost luat de medicul Cătălin Cârstoiu.

Cine este Adriana Nica, fostul manager al Spitalului Universitar

Adriana Nica, în vârstă de 42 de ani, este medic anestezist și de terapie intensivă și a ocupat funcția de manaher al Spitalului Universitar din București între 2017 și 2020.

Aceasta a devenit cuoscută în mass-media după ce s-a aflat că este iubita lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei și medic chirug în spitalul condus chiar de către Nica.

Relația dintre cei doi ar fi început în urmă cu aproape 10 ani. Adriana Nica povestea în urmă cu trei ani pentru life.ro că l-a cunoscut pe Oprescu în anul 2012, pe când fostul primar era medic specialist.

Adriana Nica a terminat rezidențiatul printre primii, așa că și-a putut alege specializarea și spitalul unde să lucreze. Totodată, ea declara în 2017 că în 2010 și-a dat examenul de specialitate la Anestezie şi Terapie Intensivă, iar din 2009 era preparator universitar la disciplina de Anestezie şi Terapie Intensivă UMF.

Relația de dragoste dintre Adriana Nica și Sorin Oprescu a început în sălile de operație

Despre întâlnirea cu Sorin Oprescu, Adriana Nica spune că s-a petrecut când ea, ca medic specialist, dădea anestezie tocmai pe secţia de chirurgie 4 unde Sorin Oprescu opera pacienţi.

„Nu-mi este ruşine de relaţia mea cu Sorin Oprescu. Mă sfătuiesc cu el în anumite privinţe, însă deciziile le iau împreună cu echipa managerială”, spune ea în anul 2017, potrivit life.ro.

Controversele din mandatul medicului Adrianei Nica, iubita lui Sorin Oprescu, la Spitalul Universitar

De altfel, la vremea la care a fost numită managerul interimar al Spitalului Universitar București, adică la 1 februarie 2017, opinia publică a criticat legereai ei pentru acest post, fiind pusă pe seama relaţiei sale cuSorin Oprescu, fost director al SUUB şiprimar al Bucureştiuluiîn acea perioadă.

Numirea a fost făcută de FlorianBodog, cel care urma să devină doi ani mai târziu ministru al Sănătății.

Nimic nu i-a stat însă în cale, iar în iulie 2017 a devenit manager titular în urma promovării concursului pentru post, la Spitalul Universitar.

În cei trei ani cât a ocupat această funcție, pacinți și medici au creticat condițiile din spital. Ba mai mult, în timpul unor proteste ale angajaţilor din 2018, aceştia au menţionat ca probleme lipsa personalului şi a materialelor, cumpărarea obiectelor necesare spitalului de către salariaţi, din propriii bani, şi riscurile la care sunt expuşi pacienţii internaţi, dar Nica a negat totul și a continuat să rămână în funcție.

Mai mult, ea a depus o plângere penală împotriva celor care ‘au îndrăznit’ să spună public care sunt neajunsurile din unitatea sanitară pe care o conduce.

A venit însă pandemia de coronavirus, iar neajunsurile și proasta gestionare a întregii activități a ieșit repede la iveală, iar Nica a pierdut postul de manager la Spitalul Universitar.

6 cărţi şi 34 de articole ştiinţifice, semnate de iubita lui Oprescu într-un an

O altă controversă este de scrierea a șase carți și semnarea a altor 34 de articole științifice, în doar un singur an. Nica precizează însă că volumele nu sunt semnate toate de ea, ci doar capitole.

Că toate materialele au fost publicate în colaborare cu alți medici.

‘Noi lucrăm în echipe. Şi fiecare scrie într-un articol partea pe care o stăpâneşte. Nu sunt unicul semnatar, deci’, spunea Nica pentru aceeași sursă.

De asemenea, Adriana Nica mai spunea că cel mai mult îi place să fie medic astfel că acum are șansa de a se dedica în totalitate pacienților de la Spitalul Universitar București, doar în calitate de medic.