Cluj-Napoca, pe cale să intre în scenariul galben. Rata de incidență a depășit 2 la mia de locuitori

Cluj-Napoca, pe cale să intre în scenariul galben. Rata de incidență a depășit 2 la mia de locuitori

Rata de infectare COVID-19 a ajuns în Cluj-Napoca la 2,03 la mia de locuitori, situație care ar putea atrage intrarea în scenariul galben, dacă incidența nu va scădea  sub 2/1.000.

Scenariul galben presupune intrarea în vigoare a unor restricții.

„Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore conform HG, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, conform News.ro.

În judeţul Cluj, rata de infectare este de 1,6/1.000, iar 15 unităţi administrativ-teritoriale din cele 81 au depăşit incidenţa de 2/1.000. Cea mai mare incidenţă este în comuna Cătina – 6,58/1.000.

Deși România se numără printre țările cel mai puțin pregătite pentru valul patru al pandemiei de COVID-19, dacă ne uităm la ritmul alert al infectărilor din ultimele zile și la rata tot mai redusă de vaccinare, asta nu a  împiedicat autoritățile să dea frâu liber organizării celor mai mari festivaluri de muzică. Este vorba despre Untold, la Cluj, și SAGA, în Capitală, care s-au desfășurat în acest weekend, unde au putut participa până la 75.000 de persoane.