CNAS, anunț pentru pensionarii care primesc ajutorul de 700 de lei. Ce se întâmplă cu medicamentele compensate

CNAS, anunț pentru pensionarii care primesc ajutorul de 700 de lei. Ce se întâmplă cu medicamentele compensate
Platforma ucraineană de livări medicamente Liki24 se mută din Polonia în România: regulile de aici nu sunt la fel de stricte ca în alte țări UE Foto. Pixabay

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a transmis, joi, că acordarea ajutorului financiar de 700 de lei vârstnicilor cu pensii până în 2.000 de lei nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială, prin urmare nu afectează plafonul de compensare a preţului medicamentelor.

CNAS, anunț pentru pensionarii care primesc ajutorul financiar

„Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat în luna iulie 2022 pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei prin punerea în aplicare a Ordonanței de Urgență nr.74/02.06.2022, nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială și nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescripțiilor medicale.

Reamintim că în scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, începând cu data de 1 ianuarie 2022 pensionarii cu venituri din pensii și indemnizații sociale până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate și gratuite aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 720/2008, a căror valoare la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei/lună”, a transmis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Despre ajutorul de 700 de lei pentru pensionari

Amintim că 3,2 milioane de pensionari vor primi un ajutor de 700 de lei, în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Este vorba despre vârstnicii care au pensii până la 2.000 de lei.

Sprijinul va fi primit odată cu pensia și e acordat o singură dată, în luna iulie. Guvernul a venit cu această măsură pentru a ajuta pensionarii să facă față prețurilor tot mai mari la utilități și alimente.

Urmăriți B1TV.ro și pe