CNATDCU îi retrage titlul de doctor procurorului Codruț Olaru, după ce s-a constat că a plagiat grosier

CNATDCU îi retrage titlul de doctor procurorului Codruț Olaru, după ce s-a constat că a plagiat grosier

Lovitură pentru procurorul Codruț Olaru, unul dintre membrii cei mai influenți ai CSM. Titlul de doctor în drept al acestuia ar putea fi restras, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a constat că mare parte din lucrare este plagiată.

Înainte de ședința Consiliului General al CNATDCU în care urma să se decidă menținerea sau retragerea titlului său de doctor, Codruț Olaru a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acțiune deschisă în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației, mai arată PressOne.

Olaru a susținutdoctoratul în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub coordonarea lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției.

Potrivit g4media,Codruț Olaru a inițiat două acțiuni judecătorești legate de funcționarea CNATDCU și încă nu a primit decizia de retragere a titlului de doctor.

”Cu privire la modalitatea total nelegală în care functioneaza CNATDCU în noua formulă organizatorică, am inițiat două acțiuni judecătorești aflate pe rol. Principial vorbind, ar fi descalificant pentru CNATDCU ca, după o verificare de 28 luni în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat să emita un verdict contrar în baza unor noi similare a căror identitate de obiect este evidentă”, a declarat procurorul.