CNMT cere demisia premierului Victor Ponta: I-a adus insulte fără precedent premierului Ungariei. Autoritatea sa este subminată de acuzaţiile de corupţie

CNMT cere demisia premierului Victor Ponta: I-a adus insulte fără precedent premierului Ungariei. Autoritatea sa este subminată de acuzaţiile de corupţie

Prezidiul Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) consideră că atacurile premierului Victor Ponta la adresa premierului Ungariei, Orban Viktor, sunt „revoltătoare și nedrepte”, se arată într-un comunicat CNMT.

Potrivit unei rezoluţii adoptate de Prezidiul CNMT şi publicată duminică de Agerpres, Ponta a erodat şi mai mult autoritatea sa de premier care a fost oricum subminată de acuzaţiile de corupţie.

„În ceea ce priveşte criza generată de migranţi, politicienii vest-europeni au lansat mai multe atacuri nefondate la adresa premierului Ungariei, Orbán Viktor. (…) Premierul României, Victor Ponta, i-a adus insulte fără precedent premierului Ungariei. În loc să contribuie în mod semnificativ la rezolvarea unei situaţii de criză care pune în pericol întregul continent, Ponta calomniază primul-ministru al Ungariei, care a acţionat în temeiul prevederilor dreptului internaţional. Astfel, premierul Victor Ponta a erodat şi mai mult autoritatea sa de prim-ministru, care a fost oricum subminată de acuzaţiile de corupţie. El a provocat tensiuni inutile într-un moment în care s-ar fi putut gândi la soarta propriei naţiuni şi s-ar fi putut concentra asupra prevenirii impactului negativ pe care anumite sentimente generate de valul de migraţie actual l-ar putea avea asupra milioanelor de cetăţeni români emigraţi în Europa”, se arată în rezoluţie.

CNMT consideră că „prin populism ieftin” Ponta dorește să distragă atenția populației nemulțumite de la problemele politicii interne (de la sistemul de sănătate aflat în ruine sau de la haosul care domnește în sistemul de educație), precum și de la propriul său caz de corupție.

 ”În acest sens atragem atenția asupra faptului că anumite acțiuni întreprinse de premier sunt cercetate de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), în plus, el a și fost chemat în judecată de această instituție. Cetățenii României se așteaptă la o altfel de atitudine din partea primului ministru al țării. Prin urmare, cerem premierului Victor Ponta să demisioneze fără întârziere din funcția sa !”, mai apare în rezoluție.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)