Cod galben de caniculă în estul, sudul și vestul țării, de sâmbătă până luni

Cod galben de caniculă în estul, sudul și vestul țării, de sâmbătă până luni
Foto: evz.ro

Meteorologii au emis vineri o atenționare meteo cod galben de caniculă și disconfort termic, valabilă în Capitală și în 26 de județe din estul, sudul și vestul țării, în intervalul 4-6 august.

Astfel, de sâmbătă până luni, temperaturile vor atinge 35-38 de grade şi chiar 39 de grade în Câmpia Română, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic, potrivit ANM.

Duminică şi luni valul de căldură va cuprinde şi regiunile vestice. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic, la început în zonele de câmpie, apoi şi în cele de deal şi de podiş.

Valul de căldură va persista şi în prima parte a săptămânii viitoare, iar Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj în cursul dimineţii zilei de luni, 06 august 2012.


Foto: meteoromania.ro

Ultima oră
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac