Cod portocaliu: Furtuni puternice, descărcări electrice și ploi torențiale în centrul și estul țării

Cod portocaliu: Furtuni puternice, descărcări electrice și ploi torențiale în centrul și estul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a ridicat gradul de alertă la Cod Portocaliu în cazul județelor Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Vrancea, Bacău și Vaslui, precum si in zona de munte a judetelor Prahova, Buzau si Dambovita pentru intervalul 24.06, ora 22, – 25.06, ora 09.00.

În această perioadă sunt așteptate în aceste zone fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare: averse cu caracter torențial, furtuni însoțite de descărcări electrice și grindină.

“În intervalul 24.06. ora 22 – 25.06. ora 09, în județele Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Vrancea, Bacau si Vaslui, precum și în zona de munte a județelor Prahova, Buzau și Dâmbovita vor fi averse cu caracter torențial, însoțite de grindină și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 40 l/mp și izolat 80 l/mp”, informează ANM.

Pentru intervalul 24 iunie, ora 22 – 25 iunie, ora 18, ANM a emis o avertizare de Cod galben pentru toată țara. Potrivit meteorologilor vremea va deveni instabilă în toate regiunile. Vor fi averse cu caracter torențial, însotite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 70 l/mp. Vântul se va intensifica și trecator va avea aspect de vijelie.