Colegiul Medicilor intervine în scandalul de la Spitalul Sibiu. Acuzațiile grave reflectă „absența unor cunoștințe medicale minime”

Colegiul Medicilor intervine în scandalul de la Spitalul Sibiu. Acuzațiile grave reflectă „absența unor cunoștințe medicale minime
sursa foto: pixabay

Colegiul Medicilor sare în apărarea personalului medical de la Spitalul Județean Sibiu, ținta unor acuzații grave. În opinia Colegiului Medicilor, doctorii de la Sibiu, care ar fi sedat,legat de pat și ucis pacienții de la ATI, nu au avut practici abuzive, ci proceduri medicale obișnuite.

„Au fost prezentate ca și practici abuzive niște proceduri medicale obișnuite într-un serviciu ATI, cum sunt sedarea, contenția mecanică a bolnavilor intubați cu mijloace destinate în acest scop deoarece un pacient agitat poate să se autolezeze prin smulgerea cateterelor, abordului venos sau chiar a sondei necesare ventilației mecanice.

Pentru această practică există protocoale medicale naționale și internaționale, inclusiv ala Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Prezentarea acestora ca fiind practici abuzive denotă absența unor cunoștințe medicale minime în domeniu”, spun reprezentanții Colegiului Medicilor din Sibiu.

Ororile de la Spitalul Sibiu, dezvăluite

Noi mărturii au fost făcute, cu privire la tratamentele inumane de la Spitalul Județean din Sibiu. O fostă asistentă de la secția ATI a vorbit despre practicile neortodoxe ale unității sanitare, la care au fost supuși pacienții cu COVID.

„Am văzut acolo cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam.

Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate… La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice”, a declarat fosta asistentă.