Comisia juridică a încuviințat cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină (VIDEO)

Comisia juridică a încuviințat cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină (VIDEO)

Comisia juridică a încuviințat cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, informează B1 TV.

Anterior luării acestei decizii, Oprea a fost audiat de membrii Comisiei. Decizia este obligatorie, dar consultativă, astfel că o hotărâre finală o va lua plenul Senatului, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare. Dosarul referitor la Gabriel Oprea are 18 volume.

Comisia juridică a încuviințat cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea pentru ucidere din culpă

#DIRECT_ONE_vmql2t#

După ce audierea s-a terminat, Oprea a repetat argumentele pentru care se consideră nevinovat. Fostul vicepremier a precizat că nu pleca de la restaurant în acea seară, ci de la SRI, că mașina în care se afla el precum și antemergătorul aveau o viteză legală și că nu avea o coloană oficială, ci un dispozitiv de însoțire pe care l-au folosit toți Miniștrii de Interne din 2000 până în prezent. Oprea a mai spus că nu Ministrul de Interne stabilește planul de măsuri sau deplasarea.

”Din păcate a fost o tragedie și a murit un tânăr coleg”, a mai spus acesta.

Întrebat ce părere are despre afirmația mamei lui Gigină, potrivit căreia el avea coloană oficială și când mergea la toaletă, fostul vicepremier a refuzat să dea un răspuns.