Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ''Marius Nasta''
Foto: Pixabay

O unitate mobilă ATi va fi instalată la Institutul  „Marius Nasta”, în contextul celui de-al patrulea val de COVID-19, potrivit unei decizii CMBSU.

Alte măsuri luate în contextul creșterii cazurilor au vizat: creşterea capacităţii de asistenţă medicală pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti, prin suplimentarea numărului de paturi (inclusiv paturi ATI); avizarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare temporare; suplimentarea cu 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testării la domiciliu; operaţionalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore; suplimentarea numărului de paturi simple de la 412 la 712; înfiinţarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară (21 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’ în termen de 14 zile; 7 la Spitalul Clinic de copii ‘Victor Gomoiu’ în termen de 7 zile).

CMBSU a mai decis creşterea capacităţii de vaccinare şi detaşarea de personal de la instituţiile membre ale CMBSU către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a precizat că membrii CMBSU vor trimite disponibilul şi că detaşarea este necesară pentru call center, suplimentarea personalului necesar efectuării testărilor etc.

Hotărârea CMBSU mai prevede intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:52 - Marcel Ciolacu, despre decizia BEC privind Dreapta Unită: N-am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat. Din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune? Nu știu cum îi cheamă
23:27 - Marcel Ciolacu, despre interdicțiile lui George Simion: E o decizie administrativă întemeiată. Nu țin de unirea României cu Moldova, că presupun că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina
23:09 - Ludovic Orban: Voi depune plângere penală împotriva premierului Ciolacu, a ministrului Justiției și a celorlalți miniștri care au contrasemnat OUG privind alegerile. Voi depune și împotriva lui Renate Weber dacă nu o atacă la CCR (VIDEO)
22:50 - Simona Halep a aflat numele adversarei din primul tur de la Miami Open. Duel de foc cu un fost număr 2 mondial
22:36 - Marcel Ciolacu: Avem un proiect comun cu Comisia Europeană, va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. E o investiție de aproape 400 de milioane de euro / Este exclus ca România să fie atacată armat de Rusia
22:12 - Dreapta Unită atacă decizia BEC la Înalta Curte. Cătălin Drulă: Pe umerii judecătorilor stă o decizie foarte importantă pentru democrația românească / Un reprezentant ÎCCJ din BEC a fost de acord cu aprobarea Alianței (VIDEO)
21:51 - Ludovic Orban: Nu există niciun motiv legal pentru a respinge înregistrarea alianței Dreapta Unită. Ceea ce face actuala putere afectează grav democrația (VIDEO)
21:36 - Eugen Tomac condamnă decizia BEC: „Reprezentantul PSD cere expres excluderea PMP și a Dreptei Unite din competiția electorală, ceea ce este inacceptabil și un derapaj antidemocratic fără precedent” (VIDEO)
21:22 - Ludovic Orban: Ceea ce s-a întâmplat cu PMP este absolut inacceptabil / Cătălin Drulă: Eugen Tomac are o vină clară în ochii actualei puteri, a vrut să rămână în această Dreaptă Unită împotriva PSD-ului galben și PSD-ului roșu (VIDEO)
21:08 - Cătălin Drulă: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă își doresc să nu existe Dreapta Unită. Toate instituțiile statului sunt folosite împotriva USR, PMP și Forța Dreptei (VIDEO)