Cornel Nistorescu: Reflexele de tip proletar existente în justiție, în gîndirea de căprar a unor generali din SRI ne-au dus înspre acest nou protocol de colaborare în lupta anticorupție

Cornel Nistorescu: Reflexele de tip proletar existente în justiție, în gîndirea de căprar a unor generali din SRI ne-au dus înspre acest nou protocol de colaborare în lupta anticorupție
Foto: dcnews.ro

”Ipoteza că suntem încă o țară democrat-comunistă nu este de tot absurdă”. Astfel un editorial publicat în Cotidianul de jurnalistul Cornel Nistorescu care comentează astfel subiectul declarației comune semnate de judecători și procurori privind lupta anticorupție.

”Cei care ne-au dat primele lecții de corupție au lansat și anticorupția. Extraordinara soluție de închis gura, de lichidat adversari, de controlat societatea și economia a început să-și arate roadele. Anticorupția din România a împins țara în brațele SRI și DNA și a lăsat loc liber economiilor străine. Anticorupția a trimis în penitenciare toți oamenii de afaceri români (care n-aveau bani nici de la bunici, nici de la bănci) și România a rămas doar cîmpul tactic dominat de Binom și de marile corporații”, notează jurnalistul.

Totodată, acesta își exprimă apreciera față de cei care au criticat semnarea declarației amintite.

”Asociația Magistraților din România și Doamna Georgiana Iorgulescu, directoarea Centrului de Resurse Juridice, refuză mîndria proletară care se degajă din comunicatul celor trei crai ai dreptății: CSM, Parchetele, Înalta Curte de Casație și Justiție. Slavă Domnului că mai există cineva care protestează!

Cine le-a cerut această adeziune și cine i-a îndemnat să o dea? Eșecul anticorupției lansate de americani, de europeni și dirijată de Traian Băsescu nu ne-a fost de ajuns. Efectele catastrofale asupra tuturor sectoarelor și instituțiilor n-au provocat în mintea lui Klaus Iohannis nici un semn de îndoială. Reflexele de tip proletar existente în justiție, în gîndirea de căprar a unor generali din SRI sau ideile de sorginte marxist-leninistă care mai colindă mintea unor înalți demnitari ne-au dus înspre acest nou protocol de colaborare în lupta anticorupție. Protocolul incriminat trădează calitatea justiției și nivelul științelor juridice plus calitatea democrației românești. Este una de comandă, de mobilizare, una de butaforie ieftină, nici măcar frumos colorată. Și care se adaptează uneori comic, alteori monstruos, în funcție de subiect, de campanie și de cel vizat.

Faptul că Asociația Magistraților din România și Centrul de Resurse Juridice refuză această campanie cu iz proletar (fără îndoială, susținută în continuare de SRI, protocoalele de colaborare nefiind denunțate public și nici incriminate prin lege) ne arată cam pe unde suntem. Este reconfortant să vezi că organizații neguvernamentale se opun statului de tip comunist. Dar dacă după 27 de ani încă ne mai mulțumim cu o speranță și ne bucurăm că ne-a rămas dreptul de a cîrti, atunci vai de capul nostru. Ne putem pune singuri la colț și ne putem ascunde prin păduri sau prin alte economii.

Cei mai periculoși oameni din România se arată a fi tot cei care ne conduc!”, mai notează Cornel Nistorescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe