Corneliu Porumboiu va fi în juriul pentru scurtmetraje și Cinefondation la Cannes

Corneliu Porumboiu va fi în juriul pentru scurtmetraje și Cinefondation la Cannes
Foto: filmmakermagazine.com

Regizorul român Corneliu Porumboiu va face parte din juriul pentru scurtmetraje și al secțiunii Cinefondation la ce-a de-a 64-a ediție a Festivalului de la Cannes, arată Agerpres.

Din juriul prezidat de regizorul Michel Gondry mai fac parte regizorul Joao Rodrigues, actrița Julie Gayet și producătoarea austriacă Jessica Hausner.

Ce-a de-a 64-a ediție a Festivalului de la Cannes va avea loc în perioada 11-22 mai și va avea un juriu format din artiști precum Robert De Niro, Emir Kusturica, Bong Joon-Jo și Michel Gondry.

Anul acesta au fost selecționate 49 de filme din 1.715, dintre care 19 vor concura în competiție și 19 în secțiunea „Un certain regard”.

Juriul va premia trei dintre cele 16 filme selecționate la secțiunea Cinefondation și va alege cel mai bun scurtmetraj al acestei ediții.

Corneliu Porumboiu a debutat în filme de lungmetraj cu „A fost sau n-a fost?”. Filmul a avut premieră mondială la Cannes, unde a primit Camera d’Or, premiu pentru cel mai bun debutant și premiul de distribuție „Label Europa Cinemas”.

Filmele regizate de Porumboiu sunt „Post telefonic suspendat temporar”(2002), „Pe aripile vinului”(2002), „Călătorie la oraș”(2003), „Visul lui Liviu”(2004), „A fost sau n-a fost?”(2006), „Polițist, adjectiv”(2009).