Cornuri atinse de rozătoare, produse lactate alterate, mere îngheţate, găsite la controale în şcoli

Cornuri atinse de rozătoare, produse lactate alterate, mere îngheţate, găsite la controale în şcoli
Foto: gorjeanul.ro

În timpul unor controale făcute de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului în mai multe școli și grădinițe, s-au găsit cornuri atinse de rozătoare, cu ambalaje rupte, expuse infestării cu microbi şi organisme patogene, produse lactate care puteau fi un pericol pentru sănătatea copiilor şi mere îngheţate.

În semestrul al doilea al anului școlar, comisarii ANPC, au verificat 1.109 şcoli, 680 de grădiniţe, 21 de producători şi 12 distribuitori. Controalele lor vizau modul de derulare a programelor „Cornul şi laptele” şi „Mere în şcoli” în semestrul al doilea, relatează Mediafax.

În urma controalelor au fost oprite de la distribuţie 132 de kilograme de produse lactate şi de panificaţie care nu îndeplineau condiţiile de calitate şi care puteau constitui un pericol pentru sănătatea copiilor şi 90 de kilograme de mere îngheţate.

De asemenea, în județul Gorj au fost găsite cornuri care prezentau urme de contact cu rozatoarele, care aveau ambalaje rupte sau neetanşe şi erau expuse contaminării cu substanţe străine sau infestării cu microbi şi organisme patogene.

În urma controalelor, școli din mai multe județe ale țării s-au acordat amenzi cu valori cupreinse între 4.000 și 20.000 de lei.