CORONAVIRUS | MAI, apel la populație: Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale! Ce clarificări fac autoritățile 

CORONAVIRUS | MAI, apel la populație: Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale! Ce clarificări fac autoritățile 
Foto: pixabay.com

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) face apel la populație să se informeze doar din surse oficiale cu privire la măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții MAI fac o serie de clarificări referitoare la modul în care oamenii de pot proteja de infecția cu COVID-19.

Astfel, MAI precizează că, până în prezent, nu există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus. Cu toate acestea, unele tratamente specifice sunt în curs de investigare și vor fi testate prin studii clinice.

De asemenea, autoritățile atrag atenția că antibioticele nu funcționează împotrova virusurilor, prin urmare, acestea nu pot fi folosite ca mijloace de prevenire sau tratament al noului coronavirus.

Cum oamenii tind să apeleze inclusiv la remedii naturiste în încercarea de a se feri de temutul virus din China, MAI subliniază că deși usturoiul este un aliment sănătos, care poate avea proprietăți antimicrobiene, nu există dovezi conform cărora consumul de usturoi poate fi un mijloc de protecție împotriva noului coronavirus.

O altă precizare făcută de reprezentanții MAI este aceea că persoanele de toate vârstele pot fi infectate cu COVID-19, însă cele în vârstă și cele care au alte afecțiuni medicale sunt mai vulnerabuile la îmbolnăvirea severă cu virusul.

Totodată, autoritățile avertizează că stropirea corpului cu alcool sau clor nu va ucide virușii, cele două substanțe fiind folositoare doar pentru dezinfectarea suprafețelor.

În același timp, oficialii notează că nu există dovezi potrivit cărora animalele de companie pot fi infectate cu noul coronavirus.

În ceea ce privește riscul infectării cu COVID-19 în cazul primirii unei scrisori sau a unui colet din China, MAI dă asigurări că noul coronavirus nu se poate transmite prin această modalitate.

Scanerele termice sunt eficiente în detecarea persoanelor care au febră, dar nu îi pot identifica pe cei care sunt infectați, se mai arată în informarea MAI.

De asemenea, sursa citată subliniază că uscătoarele de mâini nu sunt eficiente pentru protejarea împotriva COVID-19. Cele mai sigure măuri de protecție sunt spălarea temeinică pe mâini cu apă și săpun sau folosind soluții antibacteriene pe bază de alcool și uscarea cu ajutorul șervețelelor de hârtie.

CORONAVIRUS | MAI, apel la populație: Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale! Ce clarificări fac autoritățile

Urmăriți B1TV.ro și pe
`