CORONAVIRUS | Măsuri de relaxare pe aeroportul Henri Coandă: Accesul pasagerilor se va face direct de la Plecări, nemafiind obligaţi să treacă prin corturile din faţa terminalului

CORONAVIRUS | Măsuri de relaxare pe aeroportul Henri Coandă: Accesul pasagerilor se va face direct de la Plecări, nemafiind obligaţi să treacă prin corturile din faţa terminalului

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunță, marți, că se va simplica accesul pasagerilor pe Aeroportul Henri Coandă. Mai exact, cei care vor pleca cu avionul din Capitală, vor merge de miercuri, 9 septembrie, direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din faţa terminalului, impusă din cauza epidemiei de Covid-19.

Accesul pasagerilor la aeroportul Henri Coandă se va face direct de la Plecări

„Începând cu data de 9 septembrie, la aeroportul Henri Coandă va fi permis accesul pasagerilor direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din faţa terminalului. Rămân însă valabile toate celelalte cerinţe, respectiv măsurarea temperaturii la intrarea în terminal, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanţei de 1,5 metri faţă de celelalte persoane şi purtarea măştii astfel încât să acopere gura şi nasul”, arată CNAB.

Potrivit reprezentanților Companiei, măsurile au fost decise avându-se în vedere confortul pasagerilor, în contextul apropierii sezonului rece, dar şi traficul încă redus în contextul pandemiei de Covid 19.

De asemenea, va fi permis şi accesul autovehiculelor (autobuze RATB, autocare, autoturisme personale, TAXI etc.) în faţa aerogării Plecări, pentru debarcarea pasagerilor şi însoţitorilor acestora.

De asemenea, vor mai fi redeschise și restaurantele și cafenelele din incintă.

Măștile de protecție și distanțarea fizică între pasageri, măsuri obligatorii

Totodată, în comunicatul remis presei se precizează că măștile de protecție și distanțarea fizică între pasageri rămân restricții obligatorii la Eroportul Otopeni.

Corturile din faţa terminalului vor fi demontate şi, din 11 septembrie, parcarea în care acestea sunt acum amplasate se va redeschide pentru public.

„Rămân valabile pentru pasageri recomandarea de a se prezenta la timp la aeroport, precum şi cea de a respecta semnificaţia indicatoarelor de direcţionare, atât pe fluxul auto din faţa aeroportului cât şi pe fluxurile de pasageri. Reamintim că, în zona aeroportului, circulaţia auto este afectată de lucrările la conexiunea feroviară a aeroportului cu Gara de Nord, lucrări aflate în curs de finalizare”, mai informează compania.

Peste 1.130 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.136 de noi cazuri deCOVID-19. În același intervalul s-au realizat 20.552 teste.De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 41 de pacienți cuCOVID-19au decedat de luni până marți, ora 13.00. În acest moment, la ATI sunt internate 460 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus. Cele mai multe infecttări au fost înregistrate în București. Vezi AICI situația pe județe.