CORONAVIRUS | Monica Anisie: Avem nevoie de mai mulți profesori la supravegherea examenelor / Infrastructura nu oferă posibilitatea distanţării. Căutăm soluții pentru noul an şcolar (VIDEO)

CORONAVIRUS | Monica Anisie: Avem nevoie de mai mulți profesori la supravegherea examenelor / Infrastructura nu oferă posibilitatea distanţării. Căutăm soluții pentru noul an şcolar (VIDEO)
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că instituția pe care o conduce va căuta soluții pentru desfășurarea următorului an școlar în cele mai bune condiții sanitare, în contextul epidemiei de coronavirus, dat fiind că, acum, infrastructura sistemului de învățământ nu permite distanțarea fizică de doi metri între elevi. Aceasta a precizat că decidenții se vor uita și la modul în care alte state au rezolvat problema. Referitor la sesiunile speciale de Bacalaureat și Evaluare Națională, ministrul Educației a ținut să dea asigurări că toți elevii vor avea șanse egale. A mai precizat, de asemenea, că școlarii care au apucat să dea câteva probe la prima sesiune nu vor mai fi nevoiți să le repete la cea specială. Anisie a mai susținut că o problemă ține de numărul insuficient de cadre didactice necesare pentru supravegherea elevilor.

Monica Anisie: Infrastructura nu permite distanțarea de doi metri între elevi. Vom căuda soluții pentru următorul an școlar

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că, după terminarea examenelor, ministerul va căuta soluții pentru buna desfășurare a viitorului an școlar, în condițiile în care deocamdată infrastructura nu permite distanțarea fizică de doi metri între persoane.

„În funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul ţării noastre, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi şi pentru profesori. Includem şi această distanţare fizică. Infrastructura şcolară acum nu oferă această posibilitate şi de aceea trebuie să ne gândim cum anume am putea pune în practică o astfel de situaţie”, a declarat Monica Anisie, pentru Digi24.

Aceasta a mai precizat că ministerul va analizat cum anume au rezolvat alte state această problemă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sesiuni speciale de Bacalaureat și Evaluare Națională, în contextul epidemiei de coronavirus. O problemă e numărul insuficient de profesori care trebuie să supravegheze

Anul acesta se vor organiza și sesiuni speciale ale BAC-ului și Evaluării Naționale, pentru elevii care, la primele probe, au temperatură peste 37,3 grade, sunt bolnavi, se află în carantină sau în izolare la domiciliu. Ministrul Educației a ținut să precizeze că dacă aceștia au apucat să susțină câteva probe în timpul primei sesiuni, nu vor mai fi nevoiți să le dea din nou la cea specială.

„Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o”, a precizat Monica Anisie, pentru Digi24.

Ministrul a mai afirmat că elevii care își dau examenele în sesiunile speciale vor avea șanse egale cu ceilalți. Tocmai de aceea autoritățile au prevăzut ca aceste sesiuni să se desfășoare înainte de repartizarea computerizată la licee, respectiv înainte de admitere la facultăți.

Totuși, Monica Anisie a admis că există o problemă legată de numărul de profesori ce trebuie să supravegheze buna desfășurare a examenelor, dat fiind că acum există mai puțini elevi într-o sală de clasă, pentru a se respecta distanțarea.

„Avem nevoie de mai multe cadre. Eu sunt convinsă că toți colegii mei înțeleg că este nevoie de ei acum, este nevoie de sprijinul pe care trebuie să îl acorde acestor elevi, sunt elevii noștri și trebuie să fim alături de ei până la final. Știu și înțeleg rezerva colegilor mei în legătură cu o posibilă îmbolnăvire. Mai avem timp până când inspectoratele școlare centralizează situația și sunt convinsă că și ei se vor convinge că riscul este minim și se vor înscrie”, a mai declarat Anisie, la Digi24.

Ministrul Educației a mai spus că nicio secundă nu s-a luat în calcul anularea examenelor sau înghețarea anului școlar. Cât despre purtarea măștilor în sălile de examen, legea pentru starea de alertă așa prevede, cel puțin până la 15 iunie.

Ultima oră
23:01 - ONU se opune vaccinării obligatorii: „În niciun caz oamenii nu trebuie vaccinați cu forța”
22:56 - Marius Budăi: Ne propunem să depășim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2023. Este un deziderat asumat și în fața Comisiei Europene
22:46 - Belarus va interzice importurile din alte țări ca răspuns la sancțiunile ce au fost aplicate de către Occident
22:33 - Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății, foarte puțin funcțional. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea din minister. Vreau să fac pe toată lumea să vină relaxată la serviciu
22:14 - Alexandru Rafila: Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate
22:10 - Guvernul pregătește suprataxarea mașinilor vechi. Anunț de la Ministerul Mediului (VIDEO)
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)
21:29 - Sorin Cîmpeanu: Am solicitat un grafic de livrare a testelor de salivă. Cele 2,4 milioane livrate nu ajung pentru testarea din ziua de luni, darămite pentru joi (VIDEO)
21:24 - Tanczos Barna trage semnalul de alarmă: „Avem un singur procuror în România specializat pe infracțiuni de mediu” (VIDEO)