CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Suplimentăm cu 20 de paturi locurile la ATI la Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureş

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Suplimentăm cu 20 de paturi locurile la ATI la Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureş
Foto: gov.ro

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, că Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureş, construită prin reamenajarea sălii polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade”, îşi va dubla capacitatea la ATI, după suplimentarea numărului de paturi cu încă 20.

Nelu Tătaru, la Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureş: Aici suplimentăm cu 20 de locuri, la spitalul judeţean cu încă două locuri

”În următoarea perioadă se va extinde ca număr de paturi de terapie intensivă – în această săptămână zece, săptămâna viitoare încă zece, ajungem în total la 40 de paturi. Per total, în judeţul Mureş se ajunge la 61 de paturi de terapie intensivă, cu cele de la Sighişoara. Personal va fi detaşat şi din judeţele limitrofe şi din ţară, rămânând ca în următoarea perioadă să putem gestiona cazuri de terapie intensivă, în contextul în care joi, în şedinţă de Guvern, vom avea şi acea Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticul şi oligosimptomaticul vor fi trataţi la domiciliu de către medicul de familie cu suport al medicului specialist, în condiţiile în care vom avea prezenţa simptomatologiei. (…) Aici suplimentăm cu 20 de locuri, la spitalul judeţean cu încă două locuri”, a afirmat oficialul, conform Agerpres.

Nelu Tătaru a menționat că, indiferent de evoluţia pandemiei, sistemul medical este obligat să se adapteze la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi din acest motiv se înregistrează o creştere a capacităţii de testare, a capacităţii de spitalizare şi a paturilor de la terapie intensivă.

”Ieri am făcut evaluarea pentru Bucureşti şi mai avem încă 112 locuri de terapie intensivă pentru spitalele din Bucureşti, care se operaţionalizează în această săptămână, rămânând ca după evaluările pe care le fac în aceste zile în ţară să mai avem şi la nivelul regiunilor istorice un număr de paturi pe care să le avem în rezervă pentru terapie intensivă în eventualitatea unei evoluţii nefavorabile. (…) Sper să nu avem plin ceea ce avem la nivelul actual, în condiţiile în care vom respecta nişte reguli şi nişte principii. Avem nişte reguli stabilite atât de prevenţie, cât şi de precauţie. Noi, ca sistem medical, suntem obligaţi să ne adaptăm la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi în acest caz avem o creştere şi a capacităţii de testare şi a capacităţii de spitalizare şi în terapie intensivă”, a spus ministrul Sănătății.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, în raportul zilnic, că au fost depistate 4.848 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național la un număr de 37.025 teste efectuate în 24 de ore, stabilindu-se astfel un nou record negativ.

Într-un Top 5 negativ ordonat din punct de vedere al îmbolnăvirilor nou confirmate, Bucureștiul este urmat de județele Cluj (343), Mureș (234), Iași (231) și Dolj (201).

Numărul îmbolnăvirilor confirmate de pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la 191.102. Numărul total de decese legate de această boală infecțioasă a urcat la 6.065, dintre care 69 în ultimele 24 de ore cuprinse în raportare, iar autoritățile au mai precizat că până la acest moment 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internate 766 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Ultima oră
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”