CORONAVIRUS | Zeci de tineri din Vaslui, contacţi ai unui caz pozitiv Covid-19, depistaţi de autorităţi pe litoral (VIDEO)

CORONAVIRUS | Zeci de tineri din Vaslui, contacţi ai unui caz pozitiv Covid-19, depistaţi de autorităţi pe litoral (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Autorităţile sanitare din Vaslui sunt în alertă după ce două tinere care au participat la un majorat au fost confirmate cu COVID-19. După petrecere, grupul de peste 30 de tineri a plecat pe litoral, în ciuda faptului că unii dintre ei prezentau deja semne de boală iar cele doua fete nu primiseră încă rezultatele testelor.

Zeci de tineri din Vaslui, contacţi ai unui caz pozitiv Covid-19, găsiți în Costinești

O familie din Vaslui a organizat o petrecere de majorat, la care au fost invitaţi peste 30 de tineri. După petrecere, grupul de tineri a plecat pe litoral, la Costineşti, deşi printre ei se aflau şi persoane care aveau simptome de SARS-CoV-2.

Dealtfel, una dintre adolescentele din grup, fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, a fost pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui. Asta pentru că tânăra prezenta semne de răceală. Acolo a fost testată pentru COVID-19, apoi a plecat acasăa. Doar că din cauza numărului mare de solicitări, rezultatele testelor de coronavirus nu mai pot fi comunicate pacienţilor în termen de 24 de ore.

Astfel că, adolescenta nu a mai aşteptat rezultatele testului şi a plecat împreună cu prietenii la mare. Ulterior, rezultatul testului a venit tocmai când tânăra se distra cu prietenii la mare.

La aflarea veştii tatăl adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanţă a SAJ Vaslui pentru a-şi aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitate suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Vaslui.

De asemenea, pe langă fiica ambulanţierului, o altă tânără prezentă şi ea simptome iar ulterior pe litoral a primit confirmarea că este infectată cu virusul SARS-Cov-2.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, la Costineşti, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile şi la pensiuni particulare. Autorităţile au fost nevoite să deschidă o întreagă anchetă epidemiologică pentru că tinerii au intrat în contact şi cu restul turiştilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tinerii, duși de autorități în județul Vaslui

O parte din tineri a fost deja preluată de echipaje SMURD venite din judeţul Vaslui, iar alte persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua şi transporta spre judeţul de domiciliu, scrie news.ro.

La momentul controlului, niciunul dintre tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Proprietarilor celor trei locaţii de cazare li s-a recomandat efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie-dezinsecţie.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Reamintim că, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, în raportul zilnic că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate cu coronavirus alte 1.309 de persoane, iar 41 pacienți cu COVID-19 au murit.

Astfel, bilanțul epidemiei a ajuns la 56.550 de infectări și 2.521 decese. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați în acest moment 464 de oameni, record absolut de la începutul pandemiei de SARS-CoV-2 în țara noastră.

Autoritățile mai anunță că 28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.295.222 de teste. Dintre acestea 24.108 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.956 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.152 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 2.215 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 5 august.