Cozi de peste 8 kilometri la punctul de trecere Giurgiu-Ruse. Tirurile au de așteptat și 90 de minute

Cozi de peste 8 kilometri la punctul de trecere Giurgiu-Ruse. Tirurile au de așteptat și 90 de minute
Foto simbol: Pixabay

Autocamioanele ce doresc să părăsească țara prin intermediul punctului de trecere de la Giugiu-Ruse sunt nevoite să se supună controlului de frontieră. Coada formată are o lungime de 8 kilometri, iar șoferii au de așteptat chiar și 90 de minute pentru a trece granița, conform Agerpres.

Cozi de peste 8 kilometri la graniță

„La nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, timpii de aşteptare au crescut, având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, iar un număr mare de camioane s-a prezentat pentru control într-un timp foarte scurt. În prezent, activitatea de control la frontieră se desfăşoară la capacitate maximă. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare”, a declarat marţi, pentru sursa citată, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Iuliana Butoi.

Potrivit informațiilor furnizate de către ITPF Giurgiu, în ultimele 24 de ore, s-au prezentat la granița cu România un număr de 1.186 de camioane, 366 de turisme, 328 de microbuze, şase autocare şi 2.457 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară un număr de 1.301 de camioane, 417 de turisme, 349 de microbuze şi 22 autocare cu un număr total de 3.142 de persoane.

Din fericire pentru șoferii de autoturisme, timpul de așteptare este de 10 minute, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din România.