Trei persoane din Timiș au fost arestate după ce au ajutat 21 de migranți să treacă granița

Trei persoane din Timiș au fost arestate după ce au ajutat 21 de migranți să treacă granița
Foto: Poliția Română / Facebook

Trei persoane din județul Timiș au fost arestate preventiv după ce ar fi ajutat un grup format din 21 de migranți să treacă ilegal granița. Aceștia încercau să traverseze frontiera sârbo-română, iar mai apoi ar fi fost cazați în Timișoara, se arată într-un comunicat oferit de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Au fost ghidați prin intermediul GPS-ului

Conform comunicatului oferit de către sursa citată, cei trei suspecți sunt anchetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranți.

„În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 10/11.11.2021, inculpaţii ar fi călăuzit un grup de 21 migranţi, pe parcursul trecerii frauduloase a frontierei de stat din Serbia în România, prin ghidarea grupului cu ajutorul aplicaţiei G.P.S. a telefonului mobil, prin oferirea unor indicaţii de deplasare şi prin coordonarea momentelor de repaus, respectiv ar fi procedat la îmbarcarea migranţilor în autoturismul cu care aceştia au fost transportaţi până la locul de cazare din municipiul Timişoara”, se arată în comunicat.

Tot mai mulți migranți încearcă să treacă granița la Timiș

Luni, alte două persoane au fost reținute de către DNA Timișoara, deoarece voia să-i acorde unui polițist de frontieră suma de 10.000 de euro pe săptămână pentru a permite migranților să treacă granița din Timiș.

Inculpații i-ar fi promis agentului de poliție că îi va remite 100 de euro pentru fiecare migrant, în condițiile în care urmau să fie trecute 25 de persoane, de minimum patru ori pe săptămână, pe o durată nedeterminată de timp.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană