Creștere considerabilă a solicitărilor de faloplastie în România

Creștere considerabilă a solicitărilor de faloplastie în România

Nemulțumirea față de aspectul și dimensiunea penisului poate influența satisfacția sexuală a bărbatului, precum și încrederea în sine. Din acest motiv, mulți bărbați caută soluții pentru a-și modifica penisul astfel încât acesta să corespundă cerințelor proprii. Aceasta este una dintre principalele cauze pentru care de câțiva ani asistăm la o creștere considerabilă a solicitărilor de faloplastie în România, și astfel la creșterea numărului de pacienți în cadrul clinicilor de chirurgie estetică și plastică. O astfel de clinică de faloplastie este Clinica Cosmedica din Baia Mare, cunoscută la nivel național pentru calitatea înaltă a actului medical și reușitele chirurgului Dr. Mihai Chertif.

Ce este faloplastia?

Faloplastia este procedura chirurgicală prin care se schimbă aspectul organului intim masculin, prin alungire ventrală sau dorsală, si prin îngroșare. În România, faloplastia este adesea percepută ca operația de mărire a penisului. Termenul “faloplastie” este derivat din cuvântul grecesc “falus” care înseamnă “asemănător penisului”.

Ce include faloplastia?

Faloplastia include tehnici și proceduri atât pentru creșterea lungimii penisului, cât și pentru îngroșarea acestuia, ambele tipuri de intervenții fiind considerate proceduri de chirurgie cosmetică masculină.

Faloplastia pentru creșterea dimensiunii penisului se recomandă atunci când un bărbat este afectat de micropenie – are un penis sub 10 cm în stare erectă, care îi poate afecta în mod negativ mai ales viața de cuplu și capacitatea de a procrea. Tehnicile de îngroșare a penisului pot fi aplicate, la pacienții care doresc acest lucru, în aceeași intervenție cu cea de creștere a lungimii organului penian.

Ce tehnici se folosesc pentru mărirea penisului?

Secționarea ligamentului fundiform și suspensor

Această tehnică permite segmentului intern al penisului să avanseze spre exterior, în acest fel penisul putând să se întindă și să se lungească mai ușor. Ligamentul suspensor care leagă penisul de osul pubian este îndepărtat chirurgical, pas cu pas, ceea ce face ca penisul să pară mai lung, în unele cazuri cu 1-3 cm.

Alungirea ventrală a penisului

Prin efectuarea unei intervenții la nivelul punții care face legătura între pielea corpilor cavernoși ai penisului și cea a scrotului, se obține adâncirea scrotului, evidențierea rădăcinii corpilor cavernoși și creșterea lungimii penisului la unii pacienți cu circa 2-3 cm.

Ce tehnici se folosesc pentru îngroșarea penisului?

Îngroșarea (mărirea circumferinței) penisului poate fi realizată prin mai multe proceduri diferite, iar varianta cea mai bună va fi recomandată de un chirurg în faloplastie, în urma unei consultații detaliate.

Intervenții chirurgicale pentru îngroșarea penisului sunt:

  • injectarea în penis a unei cantități mici de grăsime, grăsime recoltată din alte părți ale corpului pacientului;
  • inserarea sub pielea penisului de țesut dermic propriu, țesut recoltat din alte zone ale corpului;
  • folosirea de implanturi de titan.

Cât de eficiente sunt aceste intervenții?

Faloplastia estetică presupune cunoașterea în profunzime a anatomiei și celor mai noi și eficiente tehnici chirurgicale. Aceste cunoștințe trebuie însoțite de experiență și expertiză în realizarea intervențiilor asupra organului penian, de o comunicare deschisă cu chirurgul estetician care efectuează procedura selectată și nu în ultimul rând de respectarea de către pacienți a tuturor recomandărilor pre și post-procedură. Când aceste condiții sunt întrunite, intervențiile oferă rezultatele dorite de către pacienți.

O analiză publicată în 2019, în care au fost studiate 355 de cazuri de alungire, mărire și faloplastie combinată de alungire și mărire a penisului efectuate între 2010 și 2014 a concluzionat că detașarea ori dezinserția ligamentului suspensor este cea mai populară metodă de modificare a lungimii organului penian. Aceeași analiză a arătat că pacienții supuși unei proceduri combinate de mărire și îngroșare a penisului au fost deosebit de mulțumiți în comparație cu cei cărora li s-a efectuat doar operația de mărire a penisului.

Pentru a te asigura că procedurile de faloplastie sunt efectuate în condiții de siguranță apelează la medici certificați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)