Crin Antonescu: „România a suferit prejudicii de imagine uriașe. A existat o contaminare între publicațiile internaționale”

Crin Antonescu: „România a suferit prejudicii de imagine uriașe. A existat o contaminare între publicațiile internaționale”

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat marți, la RRA, că în ultima perioadă, România a suferit „prejudicii de imagine uriașe”, apreciind că publicațiile internaționale „s-au contaminat” între ele, neținând cont de situația din țara noastră.

„A suferit prejudicii uriaşe de imagine. (…) Acei oameni care din interiorul României au generat, au alimentat sau au întreţinut această campanie lipsită de orice fundament, după părerea mea din punct de vedere moral sunt criminali, pentru că ţara asta şi-a câştigat foarte greu, şi cu sacrificii statutul ei de ţară civilizată, de ţară europeană, de ţară credibilă”, a susţinut Antonescu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, a existat „o contaminare” între publicaţii internaţionale precum Le Monde sau Wagsington Post, care nu au ţinut cont de realităţile din România.

„Suferim foarte mult şi vom suferi şi pe o anumită durată, pentru că în momentul în care se intră într-un circuit mediatic, se petrece această contaminare, nimeni nu mai stă să vadă de fapt de unde a început. A fost o lovitură de stat în România, s-a încălcat statul de drept în România? Au fost tancuri şi militari în stradă? Nu. Dar de fapt ce s-a întâmplat în România? De fapt, nimic în sensul acesta. (…) Se alimentează Le Monde cu ce scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Washington Post cu amândouă. Am dat trei nume mari, din presa mondială şi impactul lor când vorbim de imaginea României este uriaş”, a mai declarat preşedintele interimar.