Cristian Cioacă vrea în libertate: Protecţia Copilului din Argeş s-a sesizat după arestarea acestuia

Cristian Cioacă vrea în libertate: Protecţia Copilului din Argeş s-a sesizat după arestarea acestuia

Cristian Cioacă vrea să petreacă Sărbătorile în libertate. Avocata sa a depus joi o cerere de revocare a arestării preventive, la Tribunalul Bucureşti. Solicitarea va fi analizată de judecători luni, 10 decembrie. Cioacă a fost încarcerat ieri, după ce Curtea de Apel a decis arestarea lui pentru o perioadă de 29 de zile. Poliţistul este acuzat de uciderea în 2007 a soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Şi tot în dosarul lui Cristian Cioacă, Protecţia Copilului din Argeş s-a autosesizat cu privire la băiatul de 7 ani al Elodiei, aflat în custodia poliţistului. Asta după arestarea preventivă a acestuia,  pentru 29 de zile în dosarul Elodia Ghinescu. Acum, instituţia trebuie să reevalueze situaţia copilului şi să ia o măsură de protecţie specială, dacă va fi cazul.

„Am fost informaţi de către Curtea de Apel Bucureşti, biroul executări penale cu privire la arestarea preventivă a domnului Cioacă şi implicit existenţa în întreţinerea acestuia a unui copil. Prin urmare, la nivelul instituţiei noastre se va constitui o echipă pluridisciplinară care să procedeze la evaluarea situaţiei sociofamiliale a copilului și pentru a se constata dacă se impune luarea unei măsuri de protecție specială cu privire la acesta”, a declarat inspectorul DGASPC Argeș, Iuliana Matei.

În urmă cu 5 ani, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a solicitat instituţiei din Argeş o evaluare similară, trecută atunci cu bine de membrii familiei.

Rămâne de văzut acum dacă copilul Elodiei va mai rămâne în custodia lui Cristian Cioacă.

Protecţia Copilului din Argeş s-a sesizat după ce Cristian Cioacă a fost reţinut

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe