Cristian Sima: Iohannis face rotirea cadrelor în diplomația română. Dacă Mazuru nu i-a lăsat pe români să voteze la Paris, credeți că-i vă lăsa la Viena?

Cristian Sima: Iohannis face rotirea cadrelor în diplomația română. Dacă Mazuru nu i-a lăsat pe români să voteze la Paris, credeți că-i vă lăsa la Viena?

Președintele Klaus Iohannis i-a numit pe fostul șef SRI, George Maior, ambasator al României în SUA și pe Emil Hurezeanu, ambasador al României la Berlin.

În acest context, Cristian Sima, într-un mesaj pe Facebook, susține că președintele face rotirea cadrelor în cadrul diplomației române.

Klaus, nu vreau să comentez apartenența la securitate, vreau doar să întreb: Dacă Jinga nu știa engleza la Londra, crezi că va învăța engleza la ONU? Sau Mazuru, dacă nu i-a lăsat pe români să voteze la Paris, crezi că-i vă lăsa la Viena?

Ca să nu mai vorbim că de 25 de ani trimitem ambasadori în țări importante fără ca aceștia să vorbească perfect limba țării unde se duc”, scrie Sima.

Amintim faptul că Bogdan Mazuru a fost ambasador în Republica Franceză şi în Principatul Monaco, iar Iohannis l-a numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Austria.

Ion Jinga, ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, președintele Klaus Iohannis l-a numit Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU.

Vezi aici lista completă a numirilor în funcții pe care Iohannis la făcut. (Detalii aici)

Ultima oră
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)
11:17 - Klaus Iohannis vorbește, în mesajul de Ziua Internaţională Anticorupţie, despre „blamul societății, neacordarea votului unor politicieni corupți și atitudinea civică”