Cristian Sima, românul care a luat masa cu șeful FMI: Scandalul nu mă surprinde!

Cristian Sima, românul care a luat masa cu șeful FMI: Scandalul nu mă surprinde!

Invitați, luni, la emisiunea Evenimentul Zilei președintele suspendat al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, și omul de afaceri Jean Valvis și-au expus punctul de vedere în privința scandalului care îl înconjoară pe șeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de viol în SUA dar și despre starea economiei românești în contextul economic mondial.

Cristian Sima a povestit că a fost invitat, în 1996, la o emisiune realizată de soția șefului FMI, Anne Sinclair, și că după emisiune a avut ocazia să ia masa cu aceasta și Strauss-Kahn la Paris.

Despre impresia care i-a lăsat-o acesta, Sima a declarat că nu îl “surprinde” nimic, pentru că Strauss-Kahn a mai fost implicat în incidente care i-au pus la îndoială moralitatea.

Cristian Sima: Am fost la o emisiune a soției lui Strauss-Kahn

Pe parcursul emisiunii Ion Cristoiu și Cristian Sima au avut o divergență de opinii legată de perioada mandatului de prim ministru al lui Churchill în Anglia, care a fost moderată de Robert Turcescu.

Cristoiu și Sima se înțeleg în privința lui Winston Churchill

Jean Valvis a discutat și el în cotradictoriu cu Cristian Sima, iar cănd acesta a declarat că a fost “speculator” la Bursa din New York, Valvis a susținut ideea că branșa speculatorilor a provocat criza financiară mondială.

Valvis a susținut că speculațiile pe termen scurt la bursă sunt “profund imorale”, afirmație care a provocat o replică tăioasă din partea lui Sima: „eu nu v-am făcut imoral. La fel e speculă și să cumpărați laptele de la țăran ieftin și să îl vindeți mai scump”.

Sima către Valvis: Eu nu v-am făcut imoral