CSAT a dat aviz favorabil pentru bugetele pe 2021 ale serviciilor de informații, MApN, MAI, STS și SPP

CSAT a dat aviz favorabil pentru bugetele pe 2021 ale serviciilor de informații, MApN, MAI, STS și SPP

Bugetele pentru 2021 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale au fost avizate favorabil, în ședința de vineri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), anunță Administrația Prezidențială.

CSAT a avizat favorabil bugetele din acest an ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale

”Vineri, 19 februarie 2021, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință specială.

În cadrul ședinței de astăzi, au fost supuse analizei propunerile de buget pentru anul 2021 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, propuneri de buget care au fost avizate favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării”, se arată în comunicatul Președinției.

Potrivit sursei citate, sumele alocale în acest an pentru instituțiile menționate vor asigura activitățile planificate.

”Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 plasează cetățeanul în centrul acțiunii instituțiilor cu atribuții și responsabilități în domeniul apărării țării și securității naționale. Orice arhitectură solidă de securitate impune şi asigurarea de resurse umane, materiale și financiare, care să ofere consistență și credibilitate efortului nostru colectiv de a asigura cetățenilor condițiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranță.

Sumele avizate asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităților planificate și funcționalitatea instituțională în vederea realizării misiunilor specifice și a obiectivelor asumate, prin gestionarea prudentă a resurselor bugetare alocate, în contextul unui mediu internațional de securitate instabil, marcat de manifestarea pandemiei de COVID-19, care generează modificări pe toate palierele societății”, a mai transmis Administrația Prezidențială.

Guvernul va aproba în ședința de vineri proiectul de buget pe 2021

După reuniunea CSAT de vineri, Guvernul se va reuni într-o ședință pentru a aproba proiectul legii bugetului de stat pentru 2021. Un proiect care a primit, joi, aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social, însă a primit undă verde din partea Consiliului Fiscal.

„Da, interesant, nu? Bugetele care au distrus România între 2017 și 2019 au primit avize pozitive. Bugetele care au crescut cheltuielile bugetare nesustenabil, în special de personal, au primit avize pozitive. Bugetele care au îngrădit spațiul economic din România și au introdus tot felul de legi intervenționiste au primit aviz pozitiv, iar acest buget, care primește în premieră un aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal – de la profesioniști, cei care sunt profesioniști spun că este un buget credibil – primește un aviz negativ. Până la urmă, știți cum e, politica încă este o problemă, sau deciziile politice încă reprezintă o problemă în România. De aceea am spus că trebuie să facem reformă din temelii și îmi asum acest lucru”, a precizat, joi, Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)