Cum a fost refuzat Elan Schwartzenberg să apară la propriul post de televiziune

Cum a fost refuzat Elan Schwartzenberg să apară la propriul post de televiziune
Foto: B1 TV

Invitat, marţi, la emisiunea „Evenimentul Zilei”, de pe B1 TV, noul patron al Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, le-a dezvăluit gazdelor Robert Turcescu și Ion Cristoiu povestea invitației primite la o emisiune, a postului pe care acum îl patronează, care a fost contramandată în ultimul moment.

Schwartzenberg a povestit  că a fost sunat, sâmbătă, de directorul general al postului Sorin Enache care l-a invitat să participe la o emisiune pe tema preluării pachetului majoritar de acțiuni la Realitatea.

“Sâmbătă, am vorbit cu domnul Enache, directorul general al postului, responsabilul editorial: Elan este adevărat? -Da, dar o anunțăm luni. –Vezi că vreau să facem o emisiune, luni seara”, a povestit omul de afaceri.

Luni, a continuat Schwartzenberg, participarea în cadrul emisiunii a fost confirmată și pe parcursul declarației sale de presa, în care a anunțat preluarea postului Realitatea, a stabilit și o exclusivitate asupra evenimentului pentru acesta.

“S-a confirmat același lucru luni, încă o dată, m-am dus la conferința de presă și l-am anunțat, deseară sunt acolo (la emisiune), am spus am promis exclusivitate”, a stabilit omul de afaceri contextul.

În seara de luni, la ora 21.35, acesta a primit un mesaj text  prin care era anunțat că nu mai era nevoie de prezența sa în emisiune. Elan s-a declarat dezamăgit de acest mod de a trata un invitat, subliniind că nu ar trebui să se procedeze în acest fel cu niciun invitat, indiferent de funcţia sa.

Noul patron al Realitatea TV, refuzat la propriul post printr-un SMS

Despre scrisoarea trimisă în redacția Realitatea TV de Sorin Enache, în care se spune că pentru a evita să pară o influență a patronului ar fi fost revocată invitația, Schwartzenberg a afirmat că se îndoiește de autenticitatea acesteia.

Schwartzenberg, despre scrisoarea lui Enache: Nu sunt convins că îi aparține

Ultima oră
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS