Cum să alegi cel mai bun uscător de păr pentru tipul tău de păr

Cum să alegi cel mai bun uscător de păr pentru tipul tău de păr

Umilul uscător de păr a parcurs un drum lung și, deși modelele de bază încă mai există, versiunile scumpe se laudă cu numeroase caracteristici care îți pot îmbunătăți semnificativ părul și experiența de uscare a părului.

Iată ce trebuie să cauți atunci când vrei un uscător de păr potrivit pentru tipul tău de păr.

Tipuri de uscătoare de păr?

Există două tipuri principale de uscătoare de păr care promit să ofere părului o uscare perfectă cu daune minime: ionice și ceramice.

Uscătoare de păr ionice

Uscătorul de păr ionic utilizează ioni încărcați negativ, care descompun rapid moleculele de apă încărcate pozitiv, reducând timpul de uscare. Deoarece ionii încărcați negativ nu deschid cuticula părului, firele de păr se usucă fără probleme și neted. Poți folosi o temperatură de căldură mai scăzută atunci când îți usuci părul cu un uscător de păr ionic, iar definiția buclelor este păstrată atunci când utilizezi aceste uscătoare de păr. În timp ce un timp de uscare mai rapid este grozav, devine ușor să-ți uscați prea mult părul, ceea ce duce la deteriorare, în timp ce părul fin poate rămâne moale. Uscatoarele de păr ionice sunt, de asemenea, mai costisitoare decât cele din ceramică.

Uscătoare de păr ceramice

Principalul beneficiu al uscătoarelor de păr ceramice este învelișul ceramic din interior, care ajută la distribuirea uniformă a căldurii. Aceste uscătoare de păr detectează temperatura camerei și reglează căldura în consecință, pentru a se asigura că este utilizată cea mai mică cantitate de căldură pe tot parcursul procesului de uscare, ceea ce duce la un timp de uscare rapid și la mai puține daune în general. În timp ce uscătorul de păr din ceramică este excelent pentru reducerea căldurii și accelerarea timpului de uscare, ele nu produc atât de mulți ioni negativi ca uscătorul de păr ionic. Uscătoarele de păr ceramice sunt ceva mai scumpe decât uscătoarele de păr tradiționale, cu toate acestea, mai puțin costisitoare decât uscătoarele de păr ionice.

Păr gros, păr încrețit: uscător de păr ionic

Dacă ai părul des, știi ce luptă este să aștepți ore întregi pentru ca părul tău să se usuce la aer sau cu uscătorul de păr timp de o jumătate de oră sau mai mult! Redu timpul de uscare a părului cu un uscător de păr ionic. Uscătoarele de păr ionice folosesc ioni negativi pentru a usca părul (care usucă ionii de apă încărcați pozitiv). Aceasta este o metodă rapidă de uscare a părului gros și creț și ajută la prevenirea încrețirii.

Păr subțire: uscător de păr ceramic

Dacă părul este plat și subțire, probabil că vrei să adaugi volum și grosime atunci când îți usuci și coafezi părul. Prin urmare, probabil că nu ai nevoie de beneficiile suplimentare de netezime și strălucire care vin cu un uscător de păr ionic. O concepție greșită obișnuită este că căldura mare este necesară pentru a usca părul, totuși, căldura extremă nu numai că poate să dăuneze părului fin și subțire, ci nici nu face nimic pentru părul tău în zona de stil și volum. Atunci când coafezi părul plat și subțire, cel mai bine este să utilizezi un uscător de păr ceramic, care reglează nivelul de căldură pentru a preveni deteriorarea părului fragil, creând în același timp lifting în firele care altfel sunt moi și lipsite de viață.

Păr creț: uscător de păr cu difuzor

Dacă vrei să îmbrățișezi textura naturală a părului tău, un difuzor este un atașament esențial pentru uscătorul de păr. Părul creț are un model care trebuie protejat în orice moment, iar un difuzor va ajuta la  netezirea și blocarea buclelor în  timpul uscării. Asigură-te că cauți un difuzor cu separatoare mai groase pentru a păstra forma buclelor.

Păr tern: uscător de păr pentru îmbunătățirea strălucirii sau uscător de păr ionic

Unele uscătoare de păr de specialitate furnizează ioni de condiționare a părului tău, redând părului strălucirea și eliminând încrețirea, făcându-l să arate mai fin și mai sănătos. În mod similar, ionii încărcați negativ din uscătorul de păr ionic sunt cheia pentru o uscare elegantă și strălucitoare.

Păr fin: setare de căldură reglabilă

Un uscător de păr cu o setare de căldură reglabilă este crucial pentru cei cu fire de păr fin, deoarece acestea se înmoaie în căldură mult mai repede decât firele de păr mai groase. Găsește un echilibru bun între setări pentru a obține un timp de uscare rapid cu cât mai puțină căldură posibil. Dacă simți că trebuie să crești căldura, încearcă în schimb să crești debitul de aer.

Dacă vrei să îți usuci părul și să ți-l și coafezi cu stil, încearcă și o perie rotativă Rowenta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni