Cum să îți alegi un storcător de fructe potrivit pentru tine și familia ta

Cum să îți alegi un storcător de fructe potrivit pentru tine și familia ta

Alegerea celui mai bun storcător de fructe poate fi o sarcină grea, dacă te lași copleșit de diversitatea de modele de pe piață, însă poate deveni floare la ureche dacă analizezi mai multe aspecte ale acestui electrocasnic extrem de versatil. Totul este să pui în balanţă caracteristicile esenţiale de care ai nevoie pentru a alege un storcător de fructe care să vină în întâmpinarea nevoilor tale. Preţul, puterea motorului, dimensiunile și garanția oferită de producător sunt printre cei mai importanţi factori pe care trebuie să îi iei în calcul atunci când faci alegerea.

Sucul de portocale este cel mai des întâlnit în materie de sucuri de fructe şi se poate face cu uşurinţă acasă, cu un storcător manual, pe care îl poți depozita inclusiv într-un sertar. Însă dacă îți dorești sucuri mai sofisticate, din fructe mai tari, ai nevoie de un storcător de fructe automat, destul de puternic.

Principalele tipuri de storcătoare de fructe

1. Storcător de fructe manual

Un astfel de storcător de fructe poate fi o simplă bucată de plastic sau lemn, în formă de spirală, care se introduce în mijlocul portocalei și se învârte pentru a extrage sucul. Există și varianta de presă manuală care funcționează prin apăsarea fructului pe suprafața dură. De asemenea, clasicul recipient rotund cu piesa centrală conică poate fi folosit cu succes pentru a stoarce citrice, fie că este din sticlă, porțelan sau plastic. Un astfel de storcător fructe este ieftin, ușor de curățat și rezistă mulți ani fără să se strice. Așadar, este ideal pentru utilizare rapidă, dacă vrei să obții suc de fructe pentru una sau două persoane.

2. Storcător de fructe electric

Acest aparat este mai rapid și mai ușor de folosit. Apăsând fructul pe capul storcătorului, acesta începe să se miște, și astfel nu mai este nevoie să apeși. Dezavantajul este că ocupă ceva mai mult spațiu decât cel manual, însă pe piață au apărut diverse variante de storcător fructe electric de dimensiuni mici, care poate fi depozitat pe un raft, pentru a-l avea întotdeauna la îndemână în bucătărie. Unele dintre ele au și un design atent creat, astfel încât arată bine dacă îl pui chiar pe blatul de bucătărie.

3. Storcător profesional de fructe

Acest electrocasnic oferă avantajul că este foarte rapid și puternic și reușește să extragă întreaga cantitate de suc din fructe. În plus, recipientul în care se varsă sucul este destul de mare, ceea ce transformă acest storcător fructe într-unul perfect pentru întreaga familie. Mai mult decât atât, este extrem de ușor de folosit. Trebuie doar să speli fructele, să le introduce în cuvă și să apeși un buton. Un mic dezavantaj ar fi că este puțin mai greu de curățat.

O altă variantă ar fi achiziționarea unui blender, însă durează mai mult să cureți coaja citricelor, la care se adaugă spălarea mai dificilă a recipientului și a lamei. În plus, sucul de fructe obținut la blender conține și pulpa, ceea ce nu este foarte atractiv pentru copii.

Cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont pentru a face alegerea cea mai bună este un raport optim între următoarele detalii:

1. Puterea motorului
2. Nivelul de zgomot
3. Rotirea capului (este de preferat să se facă în două direcții)
4. Capacitatea recipientului (în funcție de câte persoane sunt la masă)
5. Calitatea materialelor (ideal este un recipient din sticlă)
6. Dacă are capac (pentru a nu se umple de praf dacă nu este folosit)
7. Cât de ușor se curăță
8. Dacă are picioare de cauciuc, antiderapante
9. Dacă recipientul este gradat
10. În ce interval de preț se situează

Așadar, nu este necesar să cumperi cel mai scump storcător profesional de fructe, ci trebuie să găsești raportul optim între aceste elemente, pentru tine și familia ta. Un storcător fructe potrivit trebuie să se adapteze la nevoile tale, dar și la spațiul pe care îl ai în bucătărie.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său