Cum să-ți alegi aspiratorul vertical potrivit pentru tine și casa ta

Cum să-ți alegi aspiratorul vertical potrivit pentru tine și casa ta

Un aspirator vertical este ușor de acționat fără să te apleci sau să îți tensionezi spatele, ceea ce îl face o soluție simplă și nedureroasă pentru o casă mai curată.

Alegerea celui mai bun aspirator vertical este o sarcină puțin mai dificilă, deoarece depinde de nevoile tale specifice de curățare. Unii oameni doresc să curețe părul animalelor de companie din casă. Pe de altă parte, unii oameni vor ca locuința lor să nu conțină alergeni. Și tot așa. Pentru ambele cerințe, dar și multe altele, un aspirator vertical este alegerea potrivită.

Un aspirator vertical este una dintre cele mai populare alegeri de aspirator, deoarece este ușor de utilizat și de controlat. În plus, este destul de eficient în curățarea zonelor mochetate ale casei, iar periile ajută la îndepărtarea murdăriei în zonele greu accesibile.

Avantajele unui aspirator vertical

La jumătatea distanței dintre mătură și aspiratorul cu sac, aspiratorul vertical este perfect pentru mai multe tipuri de utilizări. Acest dispozitiv te va ajuta să scapi de praf, firimituri și păr, atât în casă, cât și în mașină.

În comparație cu o mătură, un aspirator vertical este mult mai confortabil de utilizat. Va fi mai rapid și mai ușor de curățat cu el. Vei evita să te apleci pentru a aduna praful, ceea ce ai face dacă ai folosi o perie sau o mătură și un făraș. De asemenea, acest dispozitiv îți permite să lucrezi cu mai multe suprafețe decât o mătură simplă, cum ar fi, de exemplu, covoarele.

Comparativ cu un aspirator cu sac, un aspirator vertical prezintă, de asemenea, avantaje evidente, mai ales în ceea ce privește manevrabilitatea. De exemplu, un aspirator vertical poate fi utilizat dintr-o cameră în alta fără a fi nevoie să tragi după tine cablul de alimentare.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumperi aspiratoare verticale:

  1. Tip de podea

Casa ta este plină de podele din lemn de esență tare? Sau ai în schimb numeroase covoare sau chiar mochetă de la perete la perete? Dacă îți place să îți cureți casa cu un aspirator vertical, cu siguranță trebuie să iei în calcul care este modelul potrivit pentru curățarea fiecărui tip de pardoseală. Așadar, asigură-te că aspiratorul vertical vine cu caracteristici adaptate diferitelor tipuri de pardoseli înainte de a-l cumpăra.

  1. Curățarea covoarelor

Covoarele captează ușor praful și murdăria, însă sunt greu de curățat. În această chestiune, ai nevoie de un aspirator puternic, care poate extrage toate particulele persistente de praf din covor. Pentru a curăța covorul în mod corespunzător, trebuie să alegi un aspirator vertical cu accesorii potrivite pentru numeroasele tipuri de covoare.

  1. Nivel de zgomot în timpul curățării

Nivelul de zgomot din timpul aspirării este un lucru important de luat în considerare. Indiferent cât de banal pare, zgomotul îți va afecta dorința de a utiliza aparatul la curățare. Desigur, ai nevoie de un aspirator care să ofere o curățare liniștită și lină. Ia în considerare acest aspect înainte de a face o achiziție și testează aparatul în magazin.

  1. Curățarea părului animalelor de companie

Dacă ești un iubitor de animale de companie și ai acasă câini, pisici sau nevăstuici, bineînțeles că vei avea păr peste tot în casă. Acest păr poate provoca alergii. Pentru a îndepărta părul animalelor de companie, trebuie să utilizezi instrumente și accesorii special create, care ar trebui să vină odată cu aspiratorul vertical.

  1. Gestionare ușoară

Aspiratorul vertical este una din cele mai populare alegeri tocmai pentru că este ușor de utilizat, controlat și depozitat și mult mai eficient în curățarea tavanului și a scărilor. Alege un aspirator vertical cu o greutate redusă, pe care îl poți deplasa cu ușurință în timpul curățării. Unele modele sunt dotate cu funcție de reglare ușoară a înălțimii periei în funcție de zonele de curățare.

  1. Filtrul aspiratorului

Aproape fiecare aspirator are capacitatea de a curăța suprafețele și de a lăsa în urmă aer proaspăt. O chestiune importantă este filtrarea aerului din acasă. Există câteva modele de aspiratoare verticale care îți vor asigura o filtrare adecvată a aerului. Filtrele de nivel micron pot captura cele mai mici particule de praf, murdărie și alergeni și, în mod surprinzător, vei găsi și filtre HEPA. Un astfel de aspirator reduce emisiile și protejează persoanele care suferă de alergii și astm.

  1. Controlul aspirației

Puterea de aspirație pe care o produce aspiratorul va arăta cât de eficient este în curățarea locuinței. Mai mult, capacitatea de control a puterii de aspirație va defini un aspirator de bună calitate, capabil să curețe suprafețe precum covoare, perdele și tapițerie.

Urmăriți B1TV.ro și pe