Cum să-ți conservi eficient produsele cosmetice în sezonul cald

Cum să-ți conservi eficient produsele cosmetice în sezonul cald

La fel ca produsele alimentare, cosmeticele au o perioadă de valabilitate limitată. Iar acest termen de valabilitate poate fi mult redus în funcție de condițiile de utilizare și stocare ale produselor cosmetice, înainte și după desigilare.

Fie că este vorba despre crema de față, masca sau fondul de ten, riscurile folosirii unui produs lăsat deschis prea mult sau care a fost depozitat necorespunzător se pot traduce prin probleme dermatologice mai mult sau mai puțin grave. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a-ți depozita corespunzător produsele cosmetice și de îngrijire a pielii în sezonul cald.

Verifică atent informațiile de pe ambalaj

Este recomandat ca, în mod regulat, să faci o triere a produselor din dulăpioarele din baie. Verifică dacă acestea mai pot fi utilizate consultând eticheta lor. Unele produse cosmetice pot fi folosite până la o anumită dată, altele pot fi utilizate într-o anumită perioadă de la data deschiderii ambalajului, de exemplu, șase luni sau un an. Fie că este vorba despre un fond de ten pe bază de apă ori un toner cu alcool, majoritatea produselor cosmetice conțin conservanți. Odată ce termenul de valabilitate a fost depășit, produsul își va pierde din eficacitate, ingredientele sale active devenind din ce în ce mai diluate. Însă adevărata problemă în folosirea unui produs expirat este riscul crescut de probleme dermatologice, de la acnee și roșeață la eczemă și conjunctivită.

Unde să depozitezi produsele cosmetice

Pentru a evita problemele enumerate mai sus, este recomandat să renunți la anumite obiceiuri nepotrivite, de exemplu, să păstrezi produsele cosmetice și de îngrijirea pielii în baie. Oricât ar fi de comodă folosirea lor după duș, mediul fierbinte și umed din această încăpere este favorabil dezvoltării bacteriilor.

De asemenea, multe produse cosmetice trebuie să fie depozitate la adăpost de lumină. Fie că sunt în ambalaje din sticlă, plastic sau aluminiu, cosmeticele nu se lasă pe chiuvetă sau pe raftul de la oglindă, ci într-un sertar, ferite de lumină, cu condiția ca baia să fie uscată și aerisită regulat.

Cel mai potrivit loc pentru depozitarea produselor de îngrijire a pielii și cosmetice, de la fond de ten la masti de fata, este frigiderul, mai precis pe ușa acestuia.

Cum verifici dacă produsul folosit mai este bun

La fel ca produsele alimentare, cele cosmetice pot să se strice chiar dacă nu au termenul de valabilitate expirat. Verifică mirosul produsului, iar, dacă s-a modificat, chiar dacă nu este unul neplăcut, nu îl mai folosi. Procedează la fel în cazul în care remarci modificări din punct de vedere al texturii ori culorii.

Alege produse de înfrumusețare ușor de depozitat

Pentru că nu este întotdeauna ușor să respecți regulile de depozitare atunci când folosești anumite produse cosmetice, alege-le pe cele comercializate în tuburi sau recipiente cu pompiță, pentru că astfel vei reduce contactul cu degetele. Vei evita astfel depunerea de microorganisme, care vor oxida rapid produsul cosmetic. Același lucru este valabil și pentru produsele care se aplică cu ajutorul pipetei, precum serurile de față. Chiar dacă pielea este curățată, pe ea trăiesc bacterii care pot modifica compoziția produselor cosmetice. Pe de altă parte, și deschiderea regulată a unui recipient precum borcanele expune produsul la aer, favorizând oxidarea.

Cum să conservi produsele cosmetice preparate în casă

Dacă ai obiceiul să îți prepari diverse produse cosmetice acasă, trebuie să ai grijă să nu le uiți în baie. Cosmeticele de casă sunt preparate din ingrediente naturale, de aceea, este necesar să fii atent atunci când le folosești și să respecți câteva reguli de igienă simple. Principalii agenți care pot deteriora cosmeticele de casă sunt bacteriile, aerul, lumină și temperatura prea ridicată. Cel mai potrivit loc de depozitare pentru cosmeticele de casă este același frigider.

Dacă îți dorești produse cosmetice eficiente și cu o perioadă de valabilitate foarte mare, sfaturile de mai sus te vor ajuta să le alegi și să le depozitezi în mod corespunzător, astfel încât să te bucuri din plin de proprietățile lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)