Cum se vede România din spațiu. Imaginea realizată cu ajutorul satelitului Sentinel 3 (FOTO, VIDEO)

Cum se vede România din spațiu. Imaginea realizată cu ajutorul satelitului Sentinel 3 (FOTO, VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O imagine cu România, așa cum se vede ea din spațiu, a fost publicată pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în țara noastră. Aceasta a fost realizată în octombrie 2021, cu ajutorul satelitului Sentinel-3 (Copernicus EU).

Foto: Comisia Europeană în România / Facebook

Ce este Copernicus

Copernicus e programul Uniunii Europene de observare a Terei. Rolul acestuia este de a monitoriza planeta și mediul înconjurător, oferind informații bazate pe observarea Pământului prin satelit și pe datele in situ (non-spațiale).

Copernicus e gestionat de Comisia Europeană, dar e implementat în parteneriat cu statele membre, Agenția Spațială Europeană (ESA), Organizația Europeană pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici (EUMETSAT), Centrul european pentru prognoze meteorologice pe termen mediu (CPMTM), agențiile UE și Mercator Océan.

Programul Copernicus este deservit de un ansamblu de sateliți dedicați (familiile Sentinel) și de misiuni contribuitoare (sateliți comerciali și publici existenți).

De ce sunt importante informațiile furnizate de Copernicus

„Mari cantități de date globale colectate de la sateliți, precum și de la sistemele de măsurare de la sol, aeriene și maritime sunt folosite pentru furnizarea de informații pentru a sprijini furnizorii de servicii, autoritățile publice și alte organizații internaționale să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor europeni. Serviciile de informații furnizate sunt gratuite și liber accesibile pentru utilizatorii acestora. (…)

Informațiile furnizate de serviciile Copernicus pot fi folosite de utilizatorii finali pentru o gamă largă de aplicații într-o varietate de domenii. Acestea includ administrarea zonelor urbane, dezvoltarea durabilă și protecția mediului, planificare regională și locală, agricultură, silvicultură și pescuit, sănătate, protecție civilă, infrastructură, transport și mobilitate, precum și turism”, se arată pe site-ul copernicus.eu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”
18:55 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 2 – 8 octombrie 2022. Aspecte astrale de mare forță (VIDEO)