“Dacă te iei după Iohannis, toate virgulele summit-ului de la Varșovia le-am pus noi”. Valentin Stan: Suntem atât de penibili încât avem impresia că putem să ne echilibrăm cu alții care sunt deștepți (VIDEO)

“Dacă te iei după Iohannis, toate virgulele summit-ului de la Varșovia le-am pus noi”. Valentin Stan: Suntem atât de penibili încât avem impresia că putem să ne echilibrăm cu alții care sunt deștepți (VIDEO)

După summitul NATO de la Varşovia, Europa de Est pare să devină centrul manevrelor tactice între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia. Suplimentarea prezenței militare NATO va fi cu siguranță urmată de măsuri similare ale Moscovei.

Triumfalismul autorităților române, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, care s-au întors de la summit-ul NATO de la Varșovia a fost dezbătut de analistul Valentin Stan în cadrul emisiunii X-Press, moderată de Sabin Orcan.

Conform declarațiilor șefului statului, NATO și-ar fi însușit toate propunerile României.

Nimic mai eronat”, spune Orcan. Potrivit documentului, ”balticii și polonezii primesc trupe americane, canadiene, britanice, iar noi primim niște bulgari”, adaugă jurnalistul.

Dacă te iei după Iohannis, toate virgulele documentului summit-ului de la Varșovia le-am pus noi”, spune analistul Valentin Stan.

Trebuie să fii nebun la cap să crezi că în Marea Neagră, acolo unde rușii crează tensiune de tipul a ceea ce vedem în Crimeea și Ucraina, o să asiști la o aglomerare de forțe NATO doar în măsură să escaladeze o situație deja suficient de tensionată”, completează analistul.

Valentin Stan amintește despre scandalul dintre Turcia și Rusia, dar și despre refuizul bulgarilor de a crea o flotă comună cu Bucureștiul.

Turcii nu vor să ne jignească, au o relație bună cu noi, nu ne-au spu-o direct în față >. În schimb, bulgarii ne-au zis-o. (…) ăi,>Ce au rușii în Crimeea, face inutilă orice aglomerare de nimic în Marea Neagră. (…) Rușii au tot ca să stăpânească planeta din toate colțurile”, a mai spus analistul.

Potrivit lui Stan, miza cu Marea Neagră e că noi vrem să fim mai importanți decât suntem”.

“Suntem atât de penibili, incompetenți și cu indicele de inteligență mai scăzut decât limita de viteză în localități, încât avem impresia că putem să ne echilibrăm cu alții care sunt super buni, deștepți, geniali”, a concluzionat acesta.

“Dacă te iei după Iohannis, toate virgulele summit-ului de la Varșovia le-am pus noi”. Valentin Stan: Suntem atât de penibili încât avem impresia că putem să ne echilibrăm cu alții care sunt deștepți

#DIRECT_ONE_i71oyg#

Cu ocazia summitului de la Varşovia, Alianţa Nord-Atlantică a preluat comanda asupra sistemului european antibalistic – compus din elemente staţionate în România, Turcia, Spania şi Polonia – şi a aprobat consolidarea prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de militari în România, Polonia şi în ţările baltice.

În pofida acestor măsuri, Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a dat asigurări că Alianţa Nord-Atlantică nu vrea confruntarea militară, ci dialogul constructiv cu Moscova.