Cum îi apără Dacian Cioloș pe cei care încalcă legea: Liderul PLUS spune că speră ca Realitatea Tv să emită în continuare deși a fost declarat FALIMENTUL companiei

Cum îi apără Dacian Cioloș pe cei care încalcă legea: Liderul PLUS spune că speră ca Realitatea Tv să emită în continuare deși a fost declarat FALIMENTUL companiei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PLUS, Dacian Cioloș le-a luat apărarea celor de la Realitatea Tv, în contextul în care compania Realitatea Media a fost declarată, oficial, în faliment printr-o decizie a Curții de Apel Bucureşti, pronunțată luni seară.

Prezent în studioul Realitatea TV în momentul în care s-a făcut anunțul privind intrarea în faliment, Cioloș a spus că nu e normal să se întâmple așa ceva, că cei care au luat decizia nu au așteptat nici măcar să treacă ziua de 1 aprilie și că speră ca Realitatea TV să emită în continuare.

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni planului de reorganizare a Realitatea Media, firma care deţine Realitatea TV, şi a decis astfel intrarea în faliment a companiei.

În aceste condiții, Consiliul Naţional al Audiovizualului ar putea dispune retragerea licenţei.

Cozmin Gușă, unul dintre patronii Realitatea Media a declarat luni seară că postul va emite pe o altă licență, Realitatea PLUS.

”S-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM. Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deși chiria era plătită la zi. Pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros. Aveam un plan de reorganizare. Avem o altă licență de satelit, care este Realitatea PLUS”, a spus Cozmin Gușă.

Acesta a acuzat statul paralel pentru situația în care se află Realitatea Media și a anunțat că partidul Realitatea va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale și locale.

”Domnul Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în ceastă seară, să obțină o decizie la cererea ANAF-ului, definitivă și irevocabilă, de intrare în faliment a Realității Media”, a mai spus Gușă.

Realitatea TV a încheiat anul 2018 cu datorii de 127 de milioane de lei la stat, potrivit datelor ANAF, citate de Supervizor. Realitatea Media SA Bucureşti, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM, a intrat în insolvenţă în septembrie 2011, la propria cerere.

În momentul deschiderii procedurii de insolvență, datoriile societăţii erau de puţin peste 36 milioane lei.

Astfel în cei aproape șapte ani și jumătate, de la începutul procedurii și până la sfârșitul lui 2018, datoriile Realitatea au crescut de 3,5 ori sau cu 90.952.255 lei, mai arată sursa citată.

În 2018, ANAF a cerut de două ori trecerea Realitatea Media la faliment, solicitările fiind respinse de două ori de către instanță.

De asemenea, pe 19 decembrie 2018, Tribunalul Bucureşti, prin judecător sindic Mariana Moncea a confirmat planul de reorganizare al debitoarei Realitatea Media SA.

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.

Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea „este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (…)”, iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele „sunt deja compromise”. Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că „nu au fost constatate indicii” referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:14 - Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski, în SUA, săptămâna viitoare
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)