Dan Barna, după întâlnirea cu ambasadorul Germaniei: Am abordat şi tema muncitorilor sezonieri

Dan Barna, după întâlnirea cu ambasadorul Germaniei: Am abordat şi tema muncitorilor sezonieri
Foto; Facebook

Vicepremierul Dan Barna a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat și despre muncitorii sezonieri.

Dan Barna: Am abordat și tema muncitorilor sezonieri. Am convenit să continuăm eforturile pentru asigurarea celor mai bune condiţii

Oficialul a declarat că s-a discutat despre muncitorii sezonieri români din Germania, dar și despre evoluţia învăţământului dual din România.

„I-am spus azi Excelenței Sale, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, că sper ca relațiile dintre țările noastre să rămână cel puțin la nivelul actual. Adică excelent.

În acest context, trebuie știut că Germania este cel mai important partener comercial al României. Balanța schimburilor bilaterale este echilibrată, iar companiile germane sunt pe primele locuri în topul investitorilor din țara noastră.

În discuția de azi am abordat și tema muncitorilor sezonieri români din Germania. Am convenit să continuăm eforturile de anul trecut pentru asigurarea celor mai bune condiții de muncă și eliminarea oricăror potențiale probleme ce pot apărea în contextul pandemiei de COVID-19.

O altă temă a fost evoluția învățământului dual din România, sprijinul Germaniei în acest sens fiind apreciat ca binevenit și necesar în contextul nevoilor economiei românești”, a scris, pe Facebook, Dan Barna.

Dan Barna, după întâlnirea cu ambasadorul Germaniei: Am abordat şi tema muncitorilor sezonieri

Ultima oră
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”