Dan Bittman susține că încasările din bani publici nu reprezintă mai mult de 1% din veniturile Holograf. Totuși, în 2018, a luat 10.000 de euro doar dintr-un contract. Situația bizară, prezentată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir (VIDEO)

Dan Bittman susține că încasările din bani publici nu reprezintă mai mult de 1% din veniturile Holograf. Totuși, în 2018, a luat 10.000 de euro doar dintr-un contract. Situația bizară, prezentată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir (VIDEO)
Foto: facebook.com/danbittman.ro

Dan Bittman, protagonistul unor declarații controversate despre pandemia de COVID-19 și restricțiile introduse în consecință, susține că încasările din bani publici ale Holograf nu reprezintă mai mult de 1% din veniturile trupei. Cu toate acestea, miercuri, în direct pe B1 TV, la „Bună, România!”, Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir au prezentat o achiziție publică din anul 2018, prin care serviciile formației au fost contractate timp de 60 de minute de către o instituție publică în schimbul a peste 10.000 de euro. Astfel, fie Holograf a avut venituri de cel puțin un milion de euro în acel an, fie situația reală nu arată întocmai cum a fost prezentată de solist.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, despre banii publici încasați de Dan Bittman și Holograf

„A venit domnul Bittman și a spus în felul următor astăzi sau ieri. Zice așa – nici eu nu iau mai mult de 1% din bani publici din concerte – ca să închidă gurile celor care îl contestau. Nu ia mai mult de 1%, deci formația Holograf nu încasează din bani publici mai mult de 1%. Sigur, referindu-se probabil la anul trecut. Noi vorbim de anul acesta, iar anul acesta urmau, probabil, domul Bittman și Holograful său să încăseze din trei rânduri de alegeri o grămadă de bani”, a afirmat Radu Buzăianu.

La rândul său, Răzvan Zamfir a declarat: „Noi am justificat sau am încercat să ne explicăm înverșunarea domnului Dan Bittman împotriva măsurilor de distanțare și de combatere a epidemiei prin prisma unor venituri puternic diminuate. Ne-am gândit, ca orice jurnalist diabolic sau machiavelic, hai să nu ne demonizăm prea tare, că plânge după campaniile acestea electorale, care trec prin fața ochilor săi fără să treacă și prin contul său. Ne spune domnul Bittman că nici 1% din veniturile trupei Holograf nu au venit din bani publici – nici 1%”.

Răzvan Zamfir a prezentat achiziția publică respectivă. Este vorba, așadar, despre un contract public care arată că Holograf a primit peste 10.000 de euro din partea unei instituții publice pentru a cânta timp de 60 de minute.

„Deci, pe o cântare de 60 de minute, trupa Holograf încasa din bani publici – că altfel n-ar fi fost această informație publicată – mai mult de 10.000 de euro, peste 10.000 de euro. Eu te întreb, acesta este singurul contract pe care l-a avut cu o instituție publică trupa Holograf? Pentru că dacă ar avea doar acest contract trupa Holograf… și dacă domnul Dan Bittman nu înțelege la ce mă refer, să îl sune pe Mugurel Vrabete că se lăuda că a intrat la Matematică. 10.000 de euro, domnule Buzăianu, reprezintă 1% știi din cât? Dintr-un milion de euro. Îmi spune trupa Holograf că a încasat un milion de euro în anul 2018, astfel încât în eventualitatea absurdă în care ar fi avut doar acest recital ca doar acești bani să reprezinte 1%? Ori minte Dan Bittman și nu reprezintă 1% banii publici, ori omul acesta… Dacă a câștigat trupa Holograf un milion de euro în 2018, înseamnă că aceasta a fost singura cântare pe bani publici, dar spun că a avut zeci de cântări pe bani publici. Acesta este doar un exemplu, ca să vedeți cât încasează pe oră. Foarte bine, să încaseze și un milion de euro, dar să nu vină să spună că 1%”, a explicat Răzvan Zamfir.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară