Dan Motreanu și George Scutaru au fost achitați. Decizia Curții Supreme este definitivă

Dan Motreanu și George Scutaru au fost achitați. Decizia Curții Supreme este definitivă
Foto:pixabay.com

Fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Dan Motreanu și fostul consilier prezidențial George Scutaru au fost achitați de Curtea Supremă în dosarul în care au fost acuzați de spălare de bani. Decizia instanței este definitivă, informează news.ro.

Potrivit rechizitoriului, în 2008, Cristinel Bîgiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, denunţător în acest dosar, a pretins de la o persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, pentru a-l pune în posesia unor terenuri aflate în municipiul Buzău. Din suma pretinsă, Bîgiu a primit 700.000 de euro, din care le-ar fi dat lui George Scutaru şi Dan Motreanu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare, pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare din acel an, susţineau procurorii DNA.

Pentru a ascunde provenienţa acestor sume, Scutaru, Motreanu şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale, “au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrate de către aceasta din urmă către o firma care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”, au mai scris procurorii în rechizitoriu.