Dan Voiculescu, la ultimul termen din dosarul ICA: „Am încredere în justiție, în ciuda marilor presiuni care se fac”

Dan Voiculescu, la ultimul termen din dosarul ICA: „Am încredere în justiție, în ciuda marilor presiuni care se fac”

Dan Voiculescu s-a prezentat joi dimineață la Tribunal, acolo unde se judecă despre ultimul termen al procesului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care omul de afaceri este acuzat de spălare de bani.

Voiculescu  l-a atacat din nou pe preşedintele Traian Băsescu, spunând că nici nu ar fi trebuit să se prezinte astăzi în instanță, întrucât verdictul a fost dat deja de presă.

„Nu ar fi trebuit să venim pentru că organele lui Udrea și Băsescu au dat verdictul. Presa scrie instanța trebuie să. Am încredere în justiție, în ciuda marilor presiuni care se fac”, a spus Voiculescu, la intrarea în Tribunal.

Întrebat cum comentează denunțul lui Nelu Iordache pentru șantaj, patronul Intact a declarat: „Nu îl cunosc pe Nelu Iordache, nu am luat masa cu el. E jenant, dar în România nimic nu mai conteazăn dar e important că telepatia cucerește România”.

Afaceristul a glumit şi pe seama instituţiei Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„- Aţi rămas acum fără ochelari de soare.
– Păi nu, aia numai pentru DNA.
– Şi numai cu o lentilă numai pentru DNA?
– Numai pentru DNA! La Tribunal trebuie respect”, i-a spus patronul Intact unui jurnalist.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori în decembrie 2008 deoarece s-a folosit de funcţia sa politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real. Acesta este acuzat de spălare de bani, dar şi că a făcut abuz de funcţia de conducere din Partidul Conservator pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Concret, este vorba despre aproape 4 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa care au fost cumpărate de liderul conservator la un preţ de 75 de ori mai mic. Prejudiciul estimat se ridică la aproape 60 de milioane de euro.

Numai că la 4 ani de la începerea anchetei, Dan Voiculescu a găsit o soluţie ingenioasă pentru a scăpa de condamnare: şi-a dat demisia din Parlament, aşa că întreg dosarul ICA a fost mutat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Bucureşti. Mutare care îl ajută astfel pe mogul să câştige timp, dar şi două căi de atac sau, şi mai bine, posibilitatea de amânare a judecării până la prescrierea faptelor.

În dosarul de privatizare ICA sunt implicate nu mai puţin de 13 persoane. La ultimul termen a fost audiat şi fostul director al Direcţiei Privatizare din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului. Acesta a negat însă existenţa oricărei presiuni din partea omului de afaceri în momentul deciderii privatizării institutului.  

Dan Voiculescu, la ultimul termen în dosarul ICA

Embed:
Ultima oră
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă