Daniel Dragomir face dezvăluri explozive: Fostul colonel explică modul în care funcţionează protocoalele dintre SRI şi DNA (VIDEO)

Daniel Dragomir face dezvăluri explozive: Fostul colonel explică modul în care funcţionează protocoalele dintre SRI şi DNA (VIDEO)

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir face dezvăluri explozive. Acesta a arătat cum funcţionează protocoalele dintre SRI şi DNA.

Prezent în emisiunea ”Controverse”, realizată de Andrei Bădin, fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat trei documente din dosarul său din 2014, semnate chiar de șefa DNA Laura Codruța Kovesi. Documente care, explică Dragomir, demonstrează negru pe alb cum şefa DNA cerea SRI-ului să se implice în cercetările penale.

”Este o adresă semnată de doamna Kovesi, în 2014, prin care înaintează o încheiere pronunțată de Tribunalul București, în dosar, este dosarul meu, și prin care îi pune în vedere SRI punerea în executare și exploatarea tehnică și că U.M. 0167 București este beneficiar secundar. Este o unitate militară din cadrul Serviciului, dați-mi voie să nu vă spun care este exact. Practic, doamna Kovesi trimite către SRI acest document, și spune «ocupați-vă de Dragomir, dar vedeți că se lucrează cu acea unitate militară». DNA-ul lucra în comun în echipele mixte. Această unitate și acestea sunt echipele mixte stabilite în baza protocoalelor”, a spus Daniel Dragomir.

Fostul colonel SRI a dezvăluit că datele obținute sunt arhivate în SRI și că nu există nicio prevedere legală privind distrugerea acestora. Potrivit lui Dragomir, Laura Codruţa Kovesi le atrăgea foarte serios atenţia propriilor subordonaţi să pună orice document la dispoziţia SRI.

”Doamna Kovesi trimite către Serviciul Tehnic, către propria structură din cadrul DNA, și le spune sibordonaților săi de la Serviciul Tehnic «precizăm că această unitate este beneficiar secundar». Și mai există o adresă către Centrul Tehnic de Securitate și le spune «vedeți, cooperați pentru că beneficiar secundar este această unitate». Aici se mai pune o altă problemă, și anume aceea de resurse. De unde știa doamna Kovesi care sunt resursele posibile și alocabile așe serviciului”, a mai spus fostul colonel SRI.

Daniel Dragomir susţine că oamenii din SRI răspundeau comenzilor venite de la şefa DNA.

”Cine lua decizia, doamna Kovesi spunea «nu-l mai ascultați pe teroristul X, ascultați-l pe domnul Dragmir». Practic, Serviciul și-a pierdut menirea de serviciu de informații european, stat NATO, și, în loc să fie un serviciu de informații devenea structură de cercetare penală și devenea direct implicată în dosar”, a mai declarat Daniel Dragomir.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.