Daniel Vasile: Întreg Parlamentul știa că legea pentru eliminarea pensiilor speciale va fi declarată neconstituțională. Partidele din coaliție, într-o campanie electorală continuă (VIDEO)

Daniel Vasile: Întreg Parlamentul știa că legea pentru eliminarea pensiilor speciale va fi declarată neconstituțională. Partidele din coaliție, într-o campanie electorală continuă (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Daniel Vasile, prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa, a reclamat apelul public pe care l-a lansat președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru supraimpozitarea pensiilor speciale.

„În măsura în care această coaliție adaugă conjuncturii politice ori dialogului politic apel public, nu se întâmplă nimic altceva decât să avem astfel de manifestări care îmbracă forma unui dialog al surzilor”, a spus el, marți seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Daniel Vasile, pe B1 TV, despre pensiile speciale și apelul lansat de liderul PSD

„Apelul nu trebuie să fie public al unui lider politic, și aici ține de esența, de fibra omului politic. În măsura în care astăzi România este condusă de o coaliție de guvernare, o coaliție parlamentară, în măsura în care această coaliție adaugă conjuncturii politice ori dialogului politic apel public, nu se întâmplă nimic altceva decât să avem astfel de manifestări care îmbracă forma unui dialog al surzilor”, a declarat prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa.

„E clar că asta este intenția și este o intenție greșită, o intenție politicianistă, prin care liderul unui partid politic, membru în coaliție, încearcă să fure startul. Pentru că nu vedem nimic altceva decât că cele trei partide politice, sau cel puțin cele două partide politice pentru că UDMR este o organizație non-guvernamentală, se află într-o campanie electorală continuă și unele dintre aceste au furat startul. Nu trebuie să avem astfel de apel public din partea unui lider politic responsabil”, a continuat el.

„Trebuie să avem o discuție în coaliție, o discuție clară pe niște măsuri care vizează buna funcționare a statului român în situația socială și politică pe care o trecem, idei ori măsuri care trebuie comunicate în coaliție și de către membrii acestei coaliții”, a adăugat Daniel Vasile.

Daniel Vasile a vorbit și despre legea privind eliminarea pensiilor speciale și susține că întreg Parlamentul știa că actul normativ respectiv va fi declarat neconstituțional.

„Mă aflam în Parlament atunci când s-a votat acea tentativă de a stopa pensiile speciale și de a spune, mă rog, populației că din momentul acesta nu mai există pensii speciale la nivelul la care avem astăzi sau despre care discutăm, însă întreg Parlamentul știa că acea lege va fi atacată la Curtea Constituțională și că acel act normativ va fi declarat neconstituțional. Lucrul acesta se știa de către toate grupurile parlamentare”, a mai spus Daniel Vasile.

Urmăriți B1TV.ro și pe