Descinderi în Capitală: 11 traficanţi de droguri au fost reţinuţi

Descinderi în Capitală: 11 traficanţi de droguri au fost reţinuţi
Foto: europafm.ro

În urma unor percheziţii domiciliare efectuate în Bucureşti, în cadrul unei anchete cu privire la o reţea de trafic de droguri care-şi desfăşura activitatea în Turcia şi România, 11 persoane au fost reţinute de către procurorii Direcţiei de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional era coordonat de un cetăţean turc, închis la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 16 ani pentru traffic internaţional de droguri.

Procurorii DIICOT au destructurat grupul infracţional care era specializat în traficul internaţional de droguri. Ancheta în acest caz a fost derulată în perioada noiembrie 2010 – martie 2011, informează IGPR.

În luna ianuarie, poliţiştii antidrog l-au depistat pe unul dintre membrii grupării în timp ce transporta un colet primit din Turcia, în care se aflau ascunse în cutii de margarină 536 de grame de heroină.

În cadrul anchetei au fost efectuate zece percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite aproximativ 3 kilograme de heroină, 115 comprimate de metadonă, două cântare electronice de precizie şi importante sume de bani.

Totodată, au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări două autoturisme în valoare de aproximativ 20.000 de euro, 44 de telefoane mobile şi 50 de cartele sim, un laptop şi alte bunuri.

Procurorii au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor 11 persoane acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri de mare risc.