Dosar penal pentru omor după dezvăluirile unui medic: Pacienții COVID din secția ATI a Spitalului Județean Sibiu sunt intubați, chiar și când nu e nevoie, legați, sedați pentru liniștea cadrelor medicale (VIDEO)

Dosar penal pentru omor după dezvăluirile unui medic: Pacienții COVID din secția ATI a Spitalului Județean Sibiu sunt intubați, chiar și când nu e nevoie, legați, sedați pentru liniștea cadrelor medicale (VIDEO)
Foto: turnulsfatului.ro

Pacienți COVID-19 rămași fără aer, sedați și legați de pat. Sunt dezvăluirile halucinante făcute de un medic din Sibiu. Acesta susține că oamenii sunt lăsati pur și simplu să moară asfixiați. Doctorul spune că nu există niciun bolnav care a fost intubat și a plecat în viață de pe secția ATI, informează B1 TV.

„Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, a spus bărbatul.

UPDATE, 8 martie, ora 14.00: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis o anchetă in rem pentru omor după dezvăluirile făcute de un medic, sub protecția anonimatului, despre modul în care sunt tratați pacienții COVID-19 la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu. Statisticile arată că, în ultimele șase luni, mortalitatea în această secție depășește 75%.

„Acum am ieşit din biroul procurorului, l-am pus în temă cu informaţiile şi va face sesizarea din oficiu. Suntem în faza incipientă, însă este cert că ne vom sesiza din oficiu în acest caz”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Cum sunt tratați pacienții COVID-19 la ATI,SpitalulJudețean din Sibiu

Medicul a povestit, sub anonimat, pentru Turnul Sfatului, cum toți pacienții care ajung la Terapie Intensivă, la Spitalul Jedețean Sibiu.Una din cele mai grave probleme semnalate de S. este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Se face asta pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

„Am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați. Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă” – așa își începe medicul mărturisirea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mai mult, el povesteşte îngrozit cum pacienții sunt legați de mâini și de picioare în momentul în care nu mai pot respira.

„Din cauza CPAP-ului (presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii n.r.), inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală”, susţine medicul.

Acesta mărturiseşte că nu există niciun bolnav care a fost intubat și a plecat în viață de pe secția ATI. Oamenii mor, pur și simplu, asfixiați.

„Evoluția COVID asta e: oamenii stau acasă, ajung la spital când e destul de târziu, cu penumonie. Dar dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare, dacă se constată că de azi pe mâine e posibil să ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o mască simplă, tratează cazuri ușoare. Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni. Când văd sacul ăla negru cu fermoar îmi crește pulsul și tensiunea, brusc. Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat. Au avut aparținători și s-au interesat de ei”, a mai povestit medicul, potrivit Turnul Sfatului.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE