Diana Șoșoacă a scăpat de o amendă după ce i-a învins în instanță pe polițiștii ieșeni

Diana Șoșoacă a scăpat de o amendă după ce i-a învins în instanță pe polițiștii ieșeni
Senatoarea Diana Șoșoacă a obținut în instanță anularea unei amenzi date de Poliție. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatoarea Diana Șoșoacă a scăpat de o amendă de 1.000 de lei după o victorie în instanță în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

De ce a fost amendată Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă fusese amendată în februaruie 2021 după ce, la o petrecere într-un restaurant din Iași, i-a dat dedicații secretarului de stat Raed Arafat, cu care se afla în conflict. Ea s-a adresat instanței, căreia i-a cerut să constate că mențiunile au fost făcute de polițist cu încălcarea dispozițiilor legale. Senatoarea a mai acuzat abuzul de drept și excesul de zel.

„Mie mi s-a comunicat prin Poștă o amendă de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici pe 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 -22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul ”Palia”, unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu.

Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise?! În niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală, întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație”, afirmase, în trecut senatoarea Diana Șoșoacă, în fața judecătorilor ieșeni, potrivit bzi.ro.

Șoșoacă a scăpat de amenda dată de poliție

În primă fază, judecătorii au admis plângerea formulată de senatoare și au dispus înlocuirea amenzii cu un avertisment.

IPJ Iași nu a fost mulțumit de verdict și l-a atacat, însă, recent, Tribunalul Iași i-a dat câștig de cauză tot senatoarei, notează spynews.ro.

„Respinge apelul declarat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi împotriva sentinţei civile nr. 1917 din 28 februarie 2022 pronunţată de Judecătoria Iaşi, sentinţă pe care o păstrează. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.

Urmăriți B1TV.ro și pe