Directorii Complexului Energetic Oltenia, revocaţi din funcție de Consiliul de Supraveghere. Mandatele lor oricum expirau în februarie

Directorii Complexului Energetic Oltenia, revocaţi din funcție de Consiliul de Supraveghere. Mandatele lor oricum expirau în februarie
Foto: Complexul Energetic Oltenia / Facebook

Directorii Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan și Marius Negru, au fost revocaţi din funcţii de Consiliul de Supraveghere al companiei. Reporter24 precizează că aceștia oricum erau în perioada de preaviz, mandatele lor urmnd să expire în februarie.

Complexul Energetic Oltenia va avea o nouă conducere

Daniel Burlan, președintele Directoratului, a primit preaviz până pe 12 februarie, când oricum îi expira mandatul, iar Marius Negru pe 13 februarie.

Burlan a refuzat să-și depună demisia după accidentul de muncă mortal de la Cariera Jilț, susținând că se consideră nevinovat.

„Toate drumurile din carieră, după o perioadă cu precipitații, așa sunt. Nu i-am pus eu să intre 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu i-am pus. Din păcate au ales această soluție, să se urce mai mulți, ca să ajungă mai repede”, a spus Daniel Burlan, potrivit Libertatea.

Declarația i-a enervat pe muncitorii de la Cariera Jilț, care au refuzat apoi să mai lucreze: „Oamenilor li s-au pus la dispoziție aceleași tanchete și acele tanchete practic sunt singurele care pot intra într-o carieră minieră de suprafață. Oamenii de 30 – 40 de ani fac transportul de la sediul carierelor până la utilaje numai cu aceste mijloace de transport. (…) Deocamdată singurele pe care le avem la dispoziție, pe care le putem plăti din buget sunt acestea, dar nu să vină să spună că oamenii ar avea cumva la dispoziție alte mijloace de transport mai peformante, dar nu vor să se deplaseze cu ele”.

Ministrul Energiei ceruse demisia conduceri CE Oltenia

După accidentul de muncă de la Cariera Jilț, în care au murit trei angajați și 10 au fost răniți, ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a cerut schimbarea lui Daniel Burlan și a lui Marius Negru.

„Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile de la complex care se duc spre carierele de cărbune. Am solicitat schimbarea directorului responsabil de achiziții precum și celor care au întocmit acele caiete de sarcini. Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor de acces în carieră”, a mai transmis Virgil Popescu.

În schimb, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, i-a cerut demisia ministrului liberal.

Urmăriți B1TV.ro și pe