Directorul Sălii Polivalente a fost condamnat la trei ani de închisoare

Directorul Sălii Polivalente a fost condamnat la trei ani de închisoare
Foto: ziuanews.ro

Directorul Sălii Polivalente, Octavian Bitu, acuzat de fapte de corupție, a fost condamnat  de Tribunalul București  la trei ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă, scrie Mediafax.

Sentința în cazul directorului Sălii Polivalente a fost dată luni șli poate fi contestată.

Octavian Bitu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe 23 septembrie cu propunerea instanței de arestare preventivă în timpul judecării.

Potrivit rechizitoriului, acesta a pretins de la un om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 10.000 euro și cedarea unei construcții deținute de firma acestuia către o societate la care este asociat, în vederea valorificării în activități comerciale.

„Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Octavian Bitu i-ar mai fi promis omului de afaceri că în schimbul banilor și al foloaselor cerute, că firma la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu sunt asociați va fi cea câștigătoare în urma unei licitații.

„Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexul Sportiv Naţional – Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant”, potrivit procurorilor.