Discuție halucinantă turist-salvamar, la Eforie Nord, pe steag roșu: Pentru unii, marea e o gârlă mai mare

Discuție halucinantă turist-salvamar, la Eforie Nord, pe steag roșu:  Pentru unii, marea e o gârlă mai mare
Steagul roșu arborat, sursă foto: captură YT

Sunt deja patru zile de când pe litoral furtună răscolește marea. Mai mult de o sută oameni au fost scoși dintre valuri după intervenții la limită ale salvamarilor. Însă inconștiența nu are limite: unii vor să dea declarație pe proprie răspundere ca să intre în mare.

Circa 50 de turiști au fost scoși din apă de salvamari la Eforie și alți aproape 40 la Costinești

Cu toate acestea, unii dintre ei nu se lasă, și insistă să intre în marea învolburată, „pe propria răspundere”.

Dialogul halucinant, redat de Antena3, se poartă într-un foișor de salvamar din Eforie Nord. Un bărbat vrea să fie lăsat cu orice preț să facă baie-n mare, deși valurile sunt foarte periculoase.

Turist: Am înțeles că dacă vreau să intru-n gârlă trebuie să dau declarație.
Salvamar: Nu se poată da nicio declarație, domnule. Fiți sigur că dacă intrați în apă asta acum, vă sinucideți.
Salvamar: Singură soluție este să sunați la 112 și să le spuneți că nu va lasă salvamarul să intrați în apă pe steag roșu arborat. Eu nu pot să vă iau dumneavoastră declarație. Nu e păcat ca soția și fata dumneavoastră să vă ducă acasă altfel?
Turist: Domnu’ meu, eu tot vreau în apă.
Salvamar: Am înțeles, dar în lac.
Turist: Și în gârlă.
Salvamar: În gârlă, da. Asta nu e gârlă.
Turist: E o gârlă mai mare. Eu mă bag în gârlă, și să vină… Am fost în Thassos și n-am putut. Eu pentru asta am venit la Eforie, să mă bag în valuri.

Turiștii insistă să intre în mare deși deja câțiva curajoși au murit în valuri

Cele mai periculoase zone sunt pe plajele din Eforie Nord, Costinești, în Jupiter și la Saturn. Acolo, steagul roșu a fost arborat încă de duminică dimineață.

Asta nu îi împiedică însă cu nimic pe turiști să se aventureze în mare. La Costinești salvamarii au cedat și le-au permis să intre în apă, însă doar la mal.

Foto: Facebook/Primăria Constanța

În larg este furtună, care ridică valuri de peste șase metri înălțime, așa că și la mal curenții și valurile reprezintă un pericol.

Este arborat steagul roșu pe plajele din sud de la Eforie la Vama Veche, dar și în Constanța. În astfel de condiții, turiștii nu au voie să între în mare.

Există chiar și legislație care permite amendarea celor care nu se conformează, însă polițiștii care ar trebui să dea sancțiunile sunt insuficienți numeric.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”