DNA s-a autosesizat după dezvăluirile făcute de Elan Schwartzenberg şi Sorin Ovidiu Vântu pe B1 TV (VIDEO)

DNA s-a autosesizat după dezvăluirile făcute de Elan Schwartzenberg şi Sorin Ovidiu Vântu pe B1 TV (VIDEO)

„Scandalul Realitatea” continuă şi stârneşte şi interesul procurorilor DNA. Interviurile acordate recent de omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi Sorin Ovidiu Vântu în care aceştia au făcut declaraţiile publice grave în scandalul „Realitatea” trezesc şi curiorizatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorul DNA din cazul Realitatea s-a autosesizat şi a cerut interviurile cu cei doi după ce aceştia au povestit public despre tranzacţiile făcute în această speţă. Toate acestea în condiţiile în care chiar DNA comunica oficial că lucrează de cinci ani în dosar, informează B1 TV.

„Aceasta televiziune a fost furată de domnul Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, prin falsificarea semnaturii mele, cu susținerea unora din sistem, prin mana doamnei Moncea. Punct, asta este povestea tristă dar foarte reală”, a declarat Elan Schwartzenberg în interviu acordat Sorinei Matei.

”Eu nu am tranzacționat nimic cu Elan Schwartzenberg niciodată… El a avut discuțiile cu parterul meu, Păcuraru. Dar atunci când a avut tranzacția cu Vântu eu l-am avertizat că acolo e o situație foarte cețoasa (…) A vrut să facă o tranzacție care nu a existat niciodată”, a replicat Cozmin Gușă.

”Am încercat să protejez acest trust de presă apelând la niște oameni în care aveam âncredere. Unul dintre ei a fost domnul Elan Schwartzenberg care s-a dovedit ân final a fi un escroc.(…) Deci domnul Elan nu a deținut niciodată Realitatea, grupul Realitatea. După eșecul cu domnul Elan am făcut același lucru cu un om care credeam că îmi datorează din punct de vedere moral enorm. Micul escroc Gușă. (…) Și acest escroc a avut în proprietate printr-un contract de trustee grupul Realitatea. Într-adevar, și-au trecut trustul de presă ca și o alta companie Petromservice, și-au trecut-o pe numele lor cu complicitatea unui judecator sindic, a unei doamne de la Registrul Comerțului, și cu sprijinul direct al SRI prin domnii Coldea”, a spus, la rândul său Sorin Ovidiu Vântu.

”Eu nu am negociat cu Vântu nimic pentru că eram certați din februarie 2010. N-am vrut să mă întâlnesc, să vorbesc cu el. M-am deplasat în Cipru împreună cu fata lui și am semnat doar eu un contract pentru preluarea Realității și un trustee care era valabil până în momentul în care – și atenție- Vântu ar fi revenit din arest ca să poată să îl semneze.
În ziua în care eram în Cipru, eu cu fata lui Ioana, au descins la el procurorii, polițiștii, Maricel Păcuraru partenerul meu era în casă cu Vântu, îi dusese la el o parte din avans și a fost arestat. (…) Vântu când a ieșit din arest peste 2 zile, acasă, a semnat contractul iar trusteeul pe care l-am semnat trebuia să fie valabil până când se semna a doua anexă în care Vântu recunoștea sumele de bani. Această anexa a fost semnată în prezența unui avocat între el și Maricel Păcuraru și trusteeul din Cipru își pierdea în acel moment valabilitatea”, a mai spus Gușă.

Declaraţiile publice ale oamenilor de afaceri Elan Schwartzenberg şi Sorin Ovidiu Vîntu vizând postul Realitatea TV şi tranzacţiile făcute în acest caz au trezit interesul procurorului de caz al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pe 2 martie 2018, în baza unei solicitări legale, chiar Direcţia Naţională Anticorupţie spunea că aşa numitul „dosar Realitatea” este în continuare în lucru şi nu poate furniza informaţii suplimentare despre anchetă, în condiţiile în care ultimele comunicări publice ale DNA despre caz datează din 2013.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.